Obres Públiques estrena la nova parada 'La Farola' del TRAM de Castelló

Obres Públiques estrena la nova parada 'La Farola' del TRAM de Castelló
25/11/2020 -

La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, acompanyada pel regidor de Mobilitat de Sostenible de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes, ha assistit a la posada en servei de la nova parada ‘El Fanal’ del TRAM de Castelló.

Amb la posada en servei d’aquesta nova parada, “es millora l’accessibilitat al transport públic, així com el servei del TRAM de Castelló,” ha assenyalat el conseller Arcadi España, que ha afegit que “des de la Conselleria estem treballant per un transport públic segur, eficient i eficaç que s’adeqüe a les necessitats reals de la ciutadania”.

Per al titular d’Obres Públiques, “actuacions com està s’emmarquen en l’objectiu de millorar la mobilitat sostenible per a incrementar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, no sols perquè facilita els desplaçaments diaris sinó, també, perquè és una de les principals eines per a lluitar contra el canvi climàtic”.

Així mateix, ha destacat la importància de la col·laboració entre administracions, en aquest cas amb l’Ajuntament de Castelló, per a atendre les demandes dels ciutadans i ciutadanes. En aquest sentit ha indicat que aquesta nova parada del TRAM ha tingut una inversió de 480.000 euros, dels quals la Conselleria ha aportat 276.000 euros per a l’obra civil i l’Ajuntament de Castelló 204.000 euros per a la semaforització.

Arcadi España ha volgut recordar que, amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el TRAM de Castelló porta el missatge de ‘Lliures de violència de gènere’ que servirà “per a recordar-nos i conscienciar-nos cada dia, de la necessitat d’actuar per a erradicar la violència contra la dona”.

A més, ha fet referència al fet que la Generalitat Valenciana establirà les mesures necessàries perquè totes les dones víctimes de violència de gènere els seus fills i filles viatgen de manera gratuïta en el TRAM de Castelló, “en compliment d’un dels compromisos del pacte contra la Violència de Gènere que va signar la vicepresidenta del Consell amb tota la societat civil”.

Les obres

L’execució d’una nova parada del TRAM ha portat aparellada l’adequació d’un carril reversible, al costat del Passeig Ribalta, entre la Plaça de la Independència, on se situa la parada, i l’Avinguda de Barcelona.

Per a dur a terme aquests treballs, ha sigut necessari dissenyar un carril reversible que permeta la circulació del TRAM al llarg del Passeig Ribalta Parells en tots dos sentits, donada la falta d’espai per a poder establir dos carrils per sentit; mentre que en l’Avinguda Barcelona i en la Plaça de la Independència, on sí que existia espai físic, s’ha projectat un carril per cada sentit de circulació.

Les obres han consistit en l’execució d’un carril del TRAM de tres metres d’amplària mínima en tot el seu traçat al costat de les voreres existents, i un carril reversible en el Passeig Ribalta Parells, deixant un únic sentit de circulació dels vehicles (adreça Avinguda Morella); s’ha desdoblegat el carril del TRAM en l’Avinguda Barcelona i en la Plaça de la Independència, dotant d’un carril per sentit, i s’ha remodelat la vorera nord de la Plaça de la Independència, ampliant-se per a la instal·lació de la nova parada i s’ha modificat la circulació dels vehicles en la Plaça del “Fanal”, adequant-se al nou carril exclusiu del TRAM i eliminant-se la semaforització central de la plaça de manera que funcione com una glorieta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari