Atenció per districtes, serveis públics i impuls econòmic: així és el nou govern de Begoña Carrasco a Castelló

La nova alcaldessa ha anunciat hui els qui formaran part del nou equip municipal i qui dirigirà cada regidoria

Atenció per districtes, serveis públics i impuls econòmic: així és el nou govern de Begoña Carrasco a Castelló

Begoña Carrasco, la nova alcaldessa de Castelló, ha presentat hui en roda de premsa a les persones que conformaran l’equip de govern en la nova corporació municipal aquesta legislatura. Un equip que Carrasco ha descrit com a “preparat per a posar-se al servei de la ciutadania perquè Castelló no pot esperar ni un minut més”.

El nou Ajuntament de Castelló estarà governat pel Partit Popular en minoria (per ser la força més votada), ja que va obtindre 11 regidors, tres menys dels necessaris per a aconseguir la majoria absoluta. Així, estarà dividit en tres grans àrees en les quals s’inclouran totes les regidories: àrea d’Atenció Ciutadana, Urbanisme i Serveis Públics; i l’àrea d’Impuls Econòmic, Capital Humà i Ocupació.

El nou consistori tindrà un total de trenta àmbits de gestió, o regidories, que, en un primer moment, es repartiran entre els onze regidors electes del PP. No obstant això, la primera edil ha ressaltat que a pesar que l’equip conformat és el “idoni per a capitanejar el vaixell almirall que és l’Ajuntament de Castelló”, segons ha manifestat, aquest pot patir canvis abans del ple de constitució de govern que se celebrarà el mes de juliol.

D’aquesta manera, la mateixa Begoña Carrasco serà a més d’alcaldessa l’encarregada de gestionar l’àrea de Seguretat Ciutadana, ja que augmentar les places de policies i bombers és una de les prioritats del nou govern popular. D’altra banda, l’àrea d’Atenció Ciutadana estarà dirigida per Vicent Sales que serà regidor de Relacions Institucionals, Contractació, Patrimoni i Agricultura.

La segona àrea de govern (Urbanisme i Serveis Públics) estarà capitanejada per Sergio Toledo que serà regidor d’Acció de Govern, Desenvolupament Urbanístic, Habitatge, Infraestructures i Serveis Urbans. I l’última àrea (Impuls Econòmic, Capital Humà i Ocupació) serà gestionada per Juan Carlos Redondo, responsable de les regidories d’Economia, Hisenda, Ocupació i Capital Humà.

La resta de les regidories seran dirigides per María España (regidora d’Educació, Cultura i Gent Gran), Susana Fabregat (Acció Social, Igualtat i Esports), Ester Giner (Sanitat i Salut Pública), Paco Cabañero (regidor de Barris, Participació Ciutadana, Modernització i Transparència), Cristian Ramírez (edil de Joventut, Medi Ambient i Mobilitat), Noelia Selma (regidora d’Ermites i Festes) i Salomé Pradas (que dirigirà les regidories de Comerç i Turisme).

Carrasco ha explicat que “encara és prompte” per a definir les tinences d’alcaldessa, encara que sí ha anunciat el districte del qual s’encarregarà cadascun dels regidors: El Grau (Esther Giner), Juan Carlos Redondo (districte Nord), María España (districte Sud), Sergio Toledo (districte Est), Vicent Sales (Oest) i Susana Fabregat (Centre).

A més d’anunciar la delegació de competències i el seu equip de govern, Begoña Carrasco també ha constituït hui dimecres 21 de juny la Junta de Govern Local la secretària del qual serà Salomé Pradas i el seu portaveu serà Vicent Sales amb Juan Carlos Redondo com a portaveu adjunt.

“Els experiments amb gasosa. Coneixem la casa, la ciutat i venim a deixar-nos la pell pels castellonencs i canviar les coses que vam prometre en campanya que canviaríem perquè no funcionaven”, ha declarat Carrasco. “Tenim molta il·lusió per a treballar pels castellonencs que per a això ens han donat el més sagrat que tenen que és la seua confiança”, ha afegit.

Un govern en minoria que buscarà acords programàtics amb altres partits

A pesar que Begoña Carrasco ha negat l’inici de negociacions entre la seua formació i Vox per a formar un govern en coalició, la nova alcaldessa s’ha mostrat oberta a reunir-se amb tots els grups polítics i buscar suports en alguns assumptes. “La meua mà està oberta i el primer és arribar a acords programàtics i després veurem. Jo no tanque la porta a ningú, a mi m’agrada obrir finestres”, ha declarat.

“Jo en el meu discurs d’investidura vaig tendir la mà i el continue dient hui perquè els ciutadans l’han volgut així. Si hagueren volgut majoria absoluta tindria catorze regidors i tinc onze i això m’obliga a asseure’ns, a dialogar i a arribar acords per Castelló i el que no vulga es retratarà”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari