Castelló porta fins a Paraguai el seu programa pilot per a la recollida de brossa orgànica

El professor Antonio Gallardo exposa els resultats de l’estudi realitzat per l’UJI i el Ajuntament de Castelló i finançat per Reciplasa al Simposio Iberoamericano de Ingeniería de Residuos

Castelló porta fins a Paraguai el seu programa pilot per a la recollida de brossa orgànica
16/09/2019 -

El nou sistema de recollida de residus orgànics que Castelló implantarà en els pròxims mesos serà un dels continguts de referència al VIII Simposi Iberoamericà d’Enginyeria de Residus, que se celebrarà del 17 al 19 de setembre a Asunción (Paraguai). Allà, el catedràtic Antonio Gallardo, del Grup d’Enginyeria de Residus (INGRES) de la Universitat Jaume I, presentarà els resultats de la prova pilot realitzada a la ciutat entre setembre de 2018 i març de 2019.

Una de les principals conclusions de l’estudi, impulsat per l’Ajuntament de Castelló i Reciplasa ha estat que “els percentatges de matèria orgànica del contenidor han estat molt elevats”, com confirmen els autors, després que se superara el 90% de components orgànics en totes les zones testades. Aquesta dada destaca com la més elevada de la comparativa realitzada amb altres ciutats de població i característiques similars, com Lleida, Tarragona o Badalona.

Així mateix, l’anàlisi va servir per a comparar el percentatge de matèria orgànica dipositada en les proves desenvolupades l’any 2017 i l’any 2019. El resultat va créixer significativament, un fet que evidencia que “els ciutadans que han participat han entés millor els materials que han de dipositar al contenidor de Fracció Orgànica dels Residus Sòlids Urbans (FORSU)”, explica l’equip de Gallardo.

És per això que el regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus, Ignasi Garcia, ha apostat per la instal·lació de vora 1.100 contenidors de matèria orgànica a la ciutat. L’edil, qui també viatjarà a Asunción la pròxima setmana, ha assegurat que “a Castelló, hem fet una aposta sense precedents per la separació de residus que ara servirà com a model per a altres ajuntaments i ciutats mitjanes de tot el món”.

Cal destacar que l’experiment es va realitzar en dues zones de la ciutat, situades al Grau i al districte Est, i que també va comptar amb 41 “productors singulars”, representats per comerços i negocis hostalers. En tots aquests punts, els usuaris i les usuàries van trobar contenidors de paper i cartó, vidre, envasos, residus orgànics i altres restes. A més a més, van participar en una campanya de sensibilització prèvia i van rebre bosses biodegradables, recipients i fullets informatius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari