Patricia Puerta defensa el nou sistema d'adjudicació de subvencions

La también diputada de Bienestar Social denuncia la “campaña de desinformación” del PP que acusa al gobierno de eliminar ayudas sociales

Patricia Puerta defensa el nou sistema d'adjudicació de subvencions
04/12/2019 -

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha explicat que “amb el canvi en la fórmula d’adjudicació de les ajudes públiques tots els col·lectius socials de la província podran competir en igualtat de condicions i d’oportunitats”. Així ha volgut desmentir les paraules de diferents dirigents del Partit Popular que, “seguint una campanya de desinformació sense precedents, ens acusen d’eliminar subvencions al nostre teixit social”.

“No és veritat que suprimim cap ajuda, més bé el contrari”, ha assegurat Puerta. La vicepresidenta ha detallat que per a l’any 2020 “es reforçaran les ajudes a entitats de caràcter social seguint dues premisses fonamentals”. La primera és que “concentrarem en una mateixa partida els recursos dels convenis que ara passen a concurrència competitiva, la qual cosa permetrà que moltes entitats que fins ara no rebien subvenció ho facen i que aquelles que ja la rebien, fins i tot puguen ampliar-la”. Pel que respecta a la segona de les premisses, “hem considerat que la prestació de serveis socials necessita un major suport per part de la Diputació, per la qual cosa hem augmentat el pressupost destinat a aquest efecte fins als 750.000 euros”.

Així li ho ha fet saber la vicepresidenta als representants de l’associació La Quisqueya i del col·lectiu local de Castelló contra el càncer d’Onda, “que són dues de les entitats que es podran acollir a les línies de concurrència competitiva, la qual cosa és positiva perquè ara podran presentar els seus projectes a diferents convocatòries i optar a més ajudes que abans”. “Parlem d’un tema de coherència política i de principis, perquè nosaltres creiem en la igualtat d’oportunitats, que és el que haurien de defensar tots els servidors públics”. “Les adjudicacions ara es realitzaran seguint criteris tècnics i professionals i no partidistes i per això instem el PP de Vicent Sales que deixe d’intoxicar a la societat civil i que faça una oposició lleial i constructiva”.

DOS MILIONS MÉS DE PRESSUPOST

Els pressupostos de 2020, aprovats sense cap vot en contra, destaquen per ser “els més socials de la història de la Diputació Provincial”. Respecte al present exercici, l’executiu liderat per José Martí ha augmentat els fons destinats a l’àrea de Benestar Social i Igualtat fins als 5,7 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de 2 milions d’euros. La recuperació del servei de teleassistència, l’aposta per les unitats de respir i la creació del departament d’Igualtat, amb les seues respectives línies de subvenció, són les principals novetats que incorporen els comptes de l’any pròxim en l’àrea que dirigeix Patricia Puerta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari