Castelló instal·la els seus primers 40 contenidors orgànics

Arranca la campanya «L’orgànica és de tots» que pretén fomentar l’ús d’aquests contenidors entre els més joves

E.P.

Castelló instal·la els seus primers 40 contenidors orgànics
11/11/2019 -

Des de la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus, encapçalada per Ignasi Garcia, s’ha anunciat l’activació del servei de recollida de restes orgàniques, els contenidors marrons. La campanya ha adoptat el lema “L’orgànica és de tots”, i en aquesta primera fase ja s’han instal·lat els primers 40 contenidors.

Garcia ha anunciat que aquests contenidors marrons ja estan operatius, i es posa en marxa la campanya per a conscienciar a la població i fomentar el seu ús correcte. L’edil assegura que per a l’any vinent, a Castelló s’instal·laran altres 1.100 nous depòsits. Ara com ara, la promoció de la campanya se centrarà en els centres educatius i en els més xicotets, que aprendran des del principi com s’han de separar els residus correctament per a millorar el nostre medi ambient.

Per tant, els 40 contenidors marrons que ja estan col·locats, se situen en els voltants de 40 col·legis, en els quals s’impartiran tallers perquè l’alumnat els conega. Aquests tallers seran per als xiquets i xiquetes de 6 i 12 anys, en els quals es repartirà material com a poals i bosses especials per al reciclatge de matèria orgànica. També tindran els poals orgànics a les aules i el menjador dels col·legis.

L’objectiu del consistori amb aquesta campanya és que “les noves generacions es convertisquen en un altaveu sobre la importància de la separació de residus”, i siguen els més xicotets els que consciencien a les seues famílies, ha explicat Ignasi Garcia.

Encara que aquesta campanya se centra en els centres escolars, el regidor ha afegit que qualsevol persona pot contribuir amb el reciclatge donant ús als nous contenidors.

Què va en el contenidor marró?

Aquests nous contenidors marrons per a residus orgànics ja han sigut implantats en altres localitats, i ara arriben per primera vegada a Castelló. En ells, només s’han de tirar els residus 100% orgànics, és a dir, restes de menjar o plantes, incloent-hi corfes d’ou; paper de cuina brut, o bosses d’infusions o restes de café, sempre que no continguen plàstic. Només la resta de residus, exceptuant el paper i cartó, vidre, envasos, etc. que s’han de depositar en els seus respectius contenidors, aniran en el de fem domèstic, el contenidor gris.

Alguns exemples de residus que haurien d’anar en el contenidor marró són les restes de fruita, verdura, carn o peix; restes de brioixeria o pans; ossos de fruita, corfes, llavors o fruita seca; restes com a paper de cuina o tovallons usats; bosses d’infusions o restes de café (però no càpsules); suros de botella que no siguen de plàstic o resina; serradures; restes de plantes, etc.

D’altra banda, en el contenidor marró no es poden depositar olis; bolquers, compreses, preservatius o altres productes d’higiene d’un sol ús; suros de plàstic o resina; excrements; pedres o terra ni productes de neteja.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari