Mezquita trasllada a la comunitat educativa de Castelló els nous criteris d'escolarització

El regidor d’Educació assegura que aquestes modificacions “prioritzen els motius socials” i “ajudaran a fomentar la igualtat entre les famílies amb menys recursos”

Mezquita trasllada a la comunitat educativa de Castelló els nous criteris d'escolarització
31/03/2020 -

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita ha informat la comunitat educativa de les modificacions del Decret 40/2016 de la Conselleria d’Educació que regula el procés d’admissió d’alumnes als centres educatius de la ciutat. Ho ha fet mitjançat una comunicació escrita en què ha detallat tots els articles que patiran algun canvi de cara al procediment d’escolarització del curs 20-21, “un any de reptes que haurem de superar juntes i junts”, segons l’edil.

Per al regidor, les millores introduïdes aconseguiran que es “prioritzen vertaderament els motius socials, com el canvi de residència per una situació de violència de gènere”. Aquest canvi és fonamental per tal d'”assegurar que les xiquetes i els xiquets recuperen la normalitat el més prompte possible, en un entorn segur i que els permeta superar la realitat que hagen pogut patir prèviament”, ha assegurat Mezquita.

Així mateix, les persones beneficiàries de la renda valenciana d’inclusió rebran puntuació addicional en el procés de valoració específic «en qualsevol etapa educativa i de formació reglada, així com en els cursos preparatoris per a l’accés als cicles formatius de qualsevol nivell del sistema educatiu», com recull la Llei 19/2017. Les mesures «ajudaran a fomentar la igualtat entre les famílies amb menys recursos», com ha recordat el regidor d’Educació a la comunitat educativa.

En la comunicació remesa per Mezquita a les famílies i als equips directius també s’informa sobre les modificacions patides per l’article 27, relatiu als criteris per a la valoració de les sol·licituds, així com els canvis en el calendari del procés d’admissió de l’article 4.

Creix un 37,6% l’escolarització sobrevinguda

Durant el curs 2019-2020, Castelló va posar 2.952 noves vacants a disposició de la ciutadana en els diferents nivells d’educació infantil i primària. A més a més, a 958 escolars se’ls ha assignat una plaça amb el curs començat mitjançant processos extraordinaris. En aquest sentit, l’escolarització sobrevinguda ha crescut de manera consecutiva en els tres últims cursos i la taxa interanual se situa en el 37,64% respecte al curs 2017-2018.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari