La transformació de l'avinguda de Lledó avança i reordena el trànsit rodat

Aviat, es tallarà al trànsit el carril de baixada des de Tombatossals cap a Matilde Salvador amb l’inici de les obres del nou tram

La transformació de l'avinguda de Lledó avança i reordena el trànsit rodat

L’avinguda de Lledó avança en la seua transformació des del començament de les obres aquest febrer i farà un pas més en breu, després de finalitzar la Setmana Santa, per a centrar els treballs en el segon tram entre Tombatossals i la ronda Nord. Una transformació que obliga a reorganitzar el trànsit, amb canvis subjectes a les obres però també permanents.

Un dels principals canvis és la incorporació del doble sentit de circulació al carrer Rafalafena des de fa a penes una setmana, com a alternativa a l’itinerari de l’avinguda Lledó. Aquest carrer disposava fins ara d’un sentit de circulació d’entrada a la ciutat en el tram entre el carrer Peníscola i la plaça María Agustina, mentre que la resta ja era de doble sentit, però amb aquesta modificació, tota l’extensió del carrer queda en doble sentit.

Per a incorporar el carril d’eixida, s’ha eliminat una de les dues franges d’aparcament, l’annexa a la plaça de la Miralla Liberal. Així, autobusos i vehicles privats podran circular per aquest carrer o per l’avinguda Caputxins per a eixir del centre i connectar amb les rondes de circumval·lació, de manera alternativa a l’avinguda de Lledó.

Obres entre Tombatossals i la ronda Nord

Actualment, les obres de transformació de l’avinguda s’estan realitzant en la zona més pròxima a la basílica, on s’ha restringit el trànsit rodat de manera alterna per a garantir el pas de vehicles i transport públic. Quan es renove el ferm i es construïsca el pas central i el carril bici, no podran passar vehicles privats per aquesta zona, sinó que podran fer-ho cotxes autoritzats, transport públic (línia d’autobús amb parada en la Llar Verge de Lledó) i alumnat i professorat del col·legi Lledó.

Amb la finalitat de la Setmana Santa, l’adjudicatària de les obres, l’UTE Becsa-Telecso, preveu iniciar la col·locació de rigoles i paviments en aquesta zona per a concloure el tram a principis del mes de juny, segons ha informat l’ajuntament.

Així mateix, de manera paral·lela, començaran els treballs del tram 2 de l’avinguda Lledó comprés entre la rotonda de Tombatossals i la ronda Nord, començant per la demolició dels paviments. Quan s’inicien aquestes obres, es tallarà al trànsit el carril de baixada des de Tombatossals fins al carrer Matilde Salvador, on recau el lateral principal del parc Rafalafena, i el trànsit es distribuirà pels carrers Matilde Salvador i Pintor Carbó.

En aquest segon tram es retirarà el clos del parc de Rafalafena per a unificar la zona verda en el nou espai, i al parc de l’Auditori. A més, es crearà una zona d’estacionament entre els carrers Juan Herrera i Francisco Rule, amb unes 90 places, i una altra al carrer Calderón de la Barca, amb unes 238 que passaran de cordó a bateria. En aquest tram es permetrà el trànsit a velocitat reduïda en les dues direccions.

Les obres del primer tram, a l’estiu

D’altra banda, es preveu que al juny, aprofitant les vacances per a minimitzar les molèsties a veïns, escolars i comerços, els treballs se centraran en el tram entre Tombatossals i la plaça María Agustina, el primer tram. Es tracta del més urbanitzat actualment i que concentra les zones de pàrquing de l’avinguda Lledó i Mare María Rosa Molas.

En concret, al costat del col·legi Consolació i la rotonda Tombatossals es crearà un espai de trobada amb jocs infantils i zona de descans que reforçarà aquesta zona com a espai segur durant les entrades i eixides del centre educatiu.

Aquest tram mantindrà el carril de trànsit rodat durant quasi tota la seua extensió, encara que en format de superilla, desviant la circulació per a consolidar un perfil pacificat per al carrer. Es preveu que l’entrada es farà des de María Agustina i eixirà pel carrer Alegre Renau. Hi haurà una segona entrada per Miguel Servet fins a Doctor Ferran, on se situa un altre desviament; i un últim accés a l’avinguda des de Puig Roda fins a Tombatossals.

En aquesta zona hi ha previstes bosses d’aparcament i es permetrà l’accés al col·legi en les hores punta, tant a vehicles particulars com al transport públic.

3,3 milions d’euros cofinançats amb fons Feder

La transformació de l’avinguda de Lledó compta amb 3,3 milions d’euros d’inversió cofinançada al 50% pels fons europeus FEDER i l’Ajuntament de Castelló. Implica el desenvolupament d’un carril bici d’1,5 quilòmetres entre la plaça María Agustina i la basílica de Lledó i consolidarà un gran eix per a vianants i un nou espai de trobada, d’oci saludable i impuls comercial, en fer al vianant prioritari en aquest espai. Les obres van començar durant els primers dies de febrer i el termini estimat és d’11 mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari