Castelló executa les obres cofinançades per Europa i conclou 5 projectes EDUSI

La ciutat supera la segona fita FEDER i quadruplica la mitjana espanyola d’execució d’operacions amb inversió europea

Castelló executa les obres cofinançades per Europa i conclou 5 projectes EDUSI
12/12/2019 -

Un 400% per damunt de la mitjana espanyola. Aquest és el balanç d’execució d’operacions cofinançades en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat amb el qual Castelló acomiada el 2019. D’ell ha informat al Consell Social de la Ciutat l’alcaldessa, Amparo Marco, al costat de la coordinadora de l’Oficina EDUSI, Carmen Vilanova. Dos anys després d’impulsar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat EDUSI Transforma Castelló, la capital ha executat ja 5 de les 12 operacions d’impacte social, mediambiental, urbanístic i tecnològic previstes.

Amb una inversió global de 20,2 milions, costejats al 50% per l’Ajuntament de Castelló i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), la ciutat ha materialitzat ja obres per un import superior als 6.500.000 euros: el 32% de la injecció inversora total. Un percentatge amb el qual aconsegueix àmpliament la segona fita FEDER del Ministeri d’Hisenda, que fixa que el 30% del pressupost EDUSI ha d’estar executat a data 31 de desembre de 2019; i que situa a Castelló entre les ciutats espanyoles amb millor gestió de fons europeus. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha recordat en aquest sentit que la mitjana estatal d’execució d’operacions se situa en el 8%, mentre Castelló supera en un 400% aquesta xifra.

En un marge de 24 mesos la ciutat disposa ja de 17 plataformes d’autobús més segures i accessibles; de 5 nous quilòmetres de carril bici i d’un nou pont sobre el riu Sec per a unir el Raval Universitari i l’avinguda l’Alcora. També suma una flota municipal de vehicles de baixes emissions i en els pròxims dies un nou corredor verd de 3,8 quilòmetres amb via de ciclovianants en el remodelat Camí La Plana.

Un altre dels projectes emblemàtics, la transformació del parc de la Panderola del Grau, està ja en la recta final de les obres. La resta d’actuacions, entre les quals s’inclou la reforma integral del Mercat Central o la construcció d’un centre d’envelliment actiu i saludable en les dependències de l’actual Casa de la Cultura, estan pendents de licitació o en fase de tramitació.

Amparo Marco ha destacat que a tots els projectes abrigallats sota el paraigua d’EDUSI-Transforma Castelló els uneix el repte de fer de Castelló “un espai més sostenible, sense barreres ni distàncies, inclusiu i ple d’oportunitats per a totes les persones que l’habiten”.

El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va seleccionar la proposta de l’Ajuntament de Castelló entre els 269 projectes presentats en l’àmbit estatal en la primera convocatòria per a impulsar estratègies de desenvolupament urbà sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari