Castelló impulsa obres per valor de més de 15 milions d'euros durant l'estat d'alarma

Castelló impulsa obres per valor de més de 15 milions d'euros durant l'estat d'alarma
20/06/2020 -

L’equip de govern de Castelló ha aprovat adjudicacions i licitacions d’obres per valor de més de 15 milions d’euros en ple estat d’alarma, durant els últims dos mesos. “Uns projectes que contribuiran a la reactivació econòmica de la ciutat i permetran pal·liar els efectes que la crisi sanitària per la covid-19 tindrà en el teixit empresarial i en la ciutadania en general, creant noves oportunitats i generant ocupació”, segons ha destaque el regidor d’Obres i Contractació, Rafa Simó.

A més, “en les noves licitacions s’han introduït clàusules perquè els autònoms i les pimes puguen optar a les contractacions públiques, de manera que també ajudem a aquests sectors, fomentant la concurrència i la diversificació per a generar nous llocs de treball”, ha apuntat Simó.

Les licitacions de projectes sumen un import de 13,9 milions d’euros: 6,3 milions per al col·legi Vicent Marçà; 3,8 milions de les obres de reforma del centre municipal de cultura del carrer Antonio Maura per a convertir-lo en centre d’envelliment actiu i saludable; altres 3,3 milions per a la rehabilitació integral de l’escola Herrero; i altres 563.600 euros per a l’assistència tècnica del projecte de renovació de les lluminàries de la ciutat.

Quant a les adjudicacions, suposen altres 1,1 milions d’euros aproximadament. I són els contractes corresponents al projecte de millora de la seguretat viària en la intersecció de l’avinguda Castell Vell amb l’avinguda de la Diputació i la quadra Borriolenc, adjudicat per 126.945 euros: el nou accés des de l’aparcament de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) a la carretera de Borriol, per 144.248 euros; i el subministrament d’una plataforma informàtica integral multiagència destinada als serveis de seguretat i emergència, per 579.442 euros. A aquests cal sumar una altra contractació acordada en la Junta de Govern Local d’aquesta setmana, per més de 292.000 euros, per a l’execució de l’estació de bombament al carrer Ciutadella, el clavegueram en el Camí Vell de la Mar i la seua posterior repavimentació.

De manera paral·lela a aquestes licitacions i adjudicacions durant els últims mesos s’han impulsat tramitacions de projectes com la renovació de més del 90% de l’enllumenat públic de Castelló valorat en 14,8 milions d’euros, amb lluminàries més eficients i que suposaran un estalvi energètic i econòmic. També s’ha activat el Pla d’Inversions de Revitalització Econòmica (Pirecas) que injectarà 1,5 milions d’euros i que actualment està en fase de redacció de projectes, igual que el Castelló Verd, valorat en 700.000 euros i el pla de rehabilitació d’habitatges, per 800.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari