Diputació adjudica les obres del nou Parc de Bombers Voluntaris

Diputació adjudica les obres del nou Parc de Bombers Voluntaris
26/02/2019 -

La Diputació de Castelló ha adjudicat ja les obres del nou Parc de Bombers Voluntaris i de Protecció Civil de l’Alt Maestrat a Benassal. Amb això, el Govern Provincial fa un pas important tant per a millorar la resposta davant les emergències com per a ajudar a combatre la despoblació en la zona, ja que aquesta nova actuació no solament millorarà les instal·lacions i les prestacions dels bombers que presten servei en els 15 municipis del seu entorn, sinó que propicia un nou espai d’atenció d’emergències mèdiques a través de l’heliport. L’adjudicació de les obres s’ha realitzat per un import de més de 800.000 euros.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “en el món rural, tindre una resposta adequada davant les emergències és dels elements que més consoliden la població, perquè la gent viu més tranquil·la. La quantitat d’actuacions que han de fer els bombers professionals i voluntaris de la província són les que ens permeten tindre una vida més tranquil·la”.

Aquest nou parc d’emergències, que acollirà els serveis que presten tant els Bombers com Protecció Civil a la comarca de l’Alt Maestrat, també incorporarà un heliport per a atendre de forma més àgil i ràpida qualsevol emergència que requerisca un trasllat en helicòpter, especialment les sanitàries. A més, tindrà una zona per a millorar la situació dels mateixos bombers, així com d’un hangar per a vehicles més ampli i amb millor marge de maniobra a l’hora d’eixir a les emergències que sorgisquen.

“És un parc d’emergències per a la comarca de l’Alt Maestrat, que dóna cobertura a una realitat i que l’any que ve complirà 20 anys. No hi ha millor manera de celebrar-ho que amb aquesta notícia que suposarà que a partir de molt prompte la comarca compte amb les millors instal·lacions per a poder donar la millor resposta a les emergències”, ha assenyalat Rubio.

El millor anell de seguretat per a tota la província

Amb aquest parc es completa una xarxa de nou parcs de bombers a la província, que ve a donar cobertura a tot el radi d’acció d’aquest territori. Aquest parc donarà servei a 15 municipis perquè, a part de Benassal, s’atendran les emergències d’Albocàsser, Llaures, Castellfort, Catí, Culla, la Serratella, Els Coves, Tírig, Vilafranca; Vilar de Canes, Salzadella, Sant Mateu i La Torre d’En Besora. “Es tracta d’intentar que els veïns tinguen la vida més tranquil·la i segura possible, encara que sempre cal tindre la cautela i estar preparat per a qualsevol emergència”, ha indicat el diputat, qui ha remarcat que “aquesta ambiciosa actuació és conseqüència de la nostra responsabilitat a l’hora de garantir la resposta més immediata perquè incendis que poden acabar fent-se grans s’apaguen quan són xicotets. Poder tindre cada dia uns recursos i uns mitjans millors permet que puguem lluitar en millors condicions davant les emergències i prestar el millor servei a tots els castellonencs, independentment del lloc en el qual residisquen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari