L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de Castelló atén 44 dones en el seu primer mes de funcionament

Un total de 28 professionals especialitzats ofereixen atenció integral i personalitzada els 365 dies de l’any en horari de nou del matí a nou de la nit

L'Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de Castelló atén 44 dones en el seu primer mes de funcionament
03/08/2022 -

La nova Oficina de Denúncies de Violència de Gènere, que va entrar en funcionament a la Ciutat de la Justícia de Castelló el passat 22 de juny, ha atés 44 víctimes en el seu primer mes de funcionament. D’elles, 12 van acabar amb un atestat de denúncia cap als presumptes agressors i la resta en assistència i orientació.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha valorat el treball que s’està realitzant i ha fet una crida a les víctimes i al seu entorn perquè no dubten a acostar-se a l’Oficina on personal especialitzat els ajudarà.

“Som conscients -ha explicat Bravo- del complicat que és fer aqueix pas de trencar i deixar arrere una vida de maltractament i sofriment, però vull que tant elles com les seues famílies sàpien que, precisament a Castelló, compten amb un lloc segur i amb psicòlogues, treballadores socials i policia especialitzada que les acompanyaran des del primer moment. Estaran al seu costat fins que se senten preparades per a fer el pas i, si així ho decideixen, denuncien. Sense importar el temps que necessiten”.

Bravo ha recordat que l’Oficina roman oberta durant tot el mes d’agost -igual que la resta de l’any-, de nou del matí a nou de la nit. També es pot contactar amb el centre a través del telèfon 900 50 55 50.

L’Oficina està dotada amb un total de 28 professionals, dels quals 6 són agents de la Unitat Adscrita a la Generalitat de la Policia Nacional coordinats per una oficial i dirigits per una inspectora-cap. També compta amb el suport de sis equips psicosocials formats, cadascun d’ells, per un psicòleg i un treballador social més el reforç de la plantilla de l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte que, a Castelló, disposa d’una coordinadora, una psicòloga, tres lletrades i dues treballadores socials. A tot això cal sumar l’assistència jurídica a través d’un torn d’ofici especialitzat en Violència de Gènere.

L’Oficina de Denúncies de Castelló ocupa un espai de 185 metres quadrats a la Ciutat de la Justícia de la capital de la Plana, amb accés independent i diferenciat respecte a la resta del complex judicial. A més de les dependències de treball, compta amb una sala d’espera acollidora i segura i un espai amable condicionat com a zona de jocs per a l’atenció dels fills i filles de les víctimes. El model de funcionament és idèntic al de l’Oficina de València que es va obrir a l’abril de 2019 i en la qual ja s’han atés 2.272 dones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari