L'Oficina d'Habitatge de Castelló valida nou pisos presentats al Pla de Compra Pública

L'Oficina d'Habitatge de Castelló valida nou pisos presentats al Pla de Compra Pública
05/02/2021 -

L’Oficina Municipal Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha validat tècnicament nou pisos presentats al Pla de Compra Pública, una iniciativa que té l’objectiu d’incrementar el parc públic municipal. Els serveis tècnics han realitzat una avaluació dels mateixos i han constatat que compleixen el plec de condicions.

“La incorporació d’aquests nou pisos significarà l’augment de major envergadura de la xifra de pisos municipals dels últims anys. Ens hauria agradat que el Pla de Compra s’haguera resolt abans per la urgència social que existeix en matèria d’habitatge en les actuals circumstàncies de la pandèmia, però les entitats financeres s’han desatés d’aquesta proposta. Ara destaquem que particulars i xicotetes immobiliàries han oferit nou habitatges que serviran per a ampliar la cobertura social en matèria d’habitatge”, subratlla la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

El Pla de Compra d’Habitatge està dotat en 1,8 milions d’euros, que representa el gruix del pressupost de la Regidoria. Valora cada unitat en un màxim de 101.000 euros, per el que aquest programa pot abastar l’adquisició de fins a 18 habitatges. Després de la validació dels nou habitatges citades, el departament de María Jesús Garrido té pendent inspeccionar un altre pis presentat. Si també compleix les condicions, el Pla de Compra Pública abastaria un total de 10 habitatges.

Bossa de lloguer social

D’altra banda, la Regidoria ha iniciat l’avaluació dels primers pisos presentat a la Bossa de Lloguer Municipal. La Regidoria inclou nous incentius per als propietaris per a dinamitzar aquesta iniciativa a canvi de regular el preu màxim del lloguer. La idea és mobilitzar nous lloguers i incidir en el preu del mercat de l’habitatge. Les noves bases contemplen per al propietari el pagament de 1.500 euros anuals, un depòsit de fins a 3.500 euros per a fer front a possibles impagaments i desperfectes, una bonificació de l’IBI del 90% i prioritat en la convocatòria d’ajudes municipals per a reformes d’interior (fins a 4.500 euros).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari