L'Oficina d'Habitatge reforça el seu servei davant la Covid-19 amb més de 1.000 atencions en 2020

L'Oficina d'Habitatge reforça el seu servei davant la Covid-19 amb més de 1.000 atencions en 2020
17/02/2021 -

L’Oficina Municipal d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló va fer un esforç l’any passat per a atendre les consultes i peticions d’ajuda davant els problemes d’habitatge causats per la crisi per la pandèmia. Va realitzar 1.046 atencions relacionades amb gestions d’assessorament quant a les ajudes en habitatge, moratòries en el lloguer i pròrrogues de desnonaments En aquest últim cas es van frenar temporalment 245 de 272 notificacions de desallotjaments d’acord amb el Protocol Municipal d’Habitatge.

«En 2020 vam viure un any complicat per la pandèmia. Des de l’Oficina Municipal d’Habitatge vam centrar per això els esforços tècnics, administratius i polítics a atendre emergències habitacionals, a ajudar en la tramitació d’ajudes al lloguer, acompanyar en processos de moratòria de lloguers o prorrogar desnonaments d’acord amb el Protocol Municipal i amb el decret de mesures urgents del Govern central», explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

De les 1.046 gestions de l’Oficina d’Habitatge, 291 van correspondre al servei de mediació conveniat amb el Col·legi d’Advocats en l’assessorament d’ajudes al lloguer o moratòries del lloguer, 331 van ser sol·licituds d’informació i assessorament, 40 van ser propostes d’actuacions en els habitatges municipals, i 137 peticions d’habitatge assequible. La Regidoria també va col·laborar a facilitar la tramitació d’ajudes al lloguer de la Generalitat Valenciana, que van donar cobertura a 260 joves i 914 famílies.

Per part seua, l’Oficina va acompanyar en l’ajornament provisional de 245 notificacions de llançaments de desnonament per part dels jutjats. Es van suspendre temporalment després de constatar l’àrea de Serveis Socials que corresponen a persones en situació de vulnerabilitat. El Protocol d’Habitatge signat entre l’Ajuntament i l’Audiència Provincial contempla una paralització d’un mes del desnonament en cas de propietaris particulars i de tres mesos en entitats jurídiques. En aquest temps, l’Ajuntament estudia alternatives residencials o assessora quant a les ajudes existents en el pagament del lloguer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari