Oltra: “Amb la Renda d’Inclusió Compromís rescatarà a aquells que van ser relegats pel PP i la seua nefasta gestió de la crisi”

La candidata a la presidència de la Generalitat ha destacat que “Compromís ha sigut pionera amb la Llei de Serveis Socials Inclusius, la més avançada d’Espanya, i vol seguir consolidant drets front a privilegis”

Oltra: “Amb la Renda d’Inclusió Compromís rescatarà a aquells que van ser relegats pel PP i la seua nefasta gestió de la crisi”
23/04/2019 -

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat en un acte a Castelló amb entitats socials que “la segona fase de la Renda Valenciana d’Inclusió, la Renda Complementària d’ingressos per prestacions que entra en vigor hui, és una nova ferramenta que ens permet lluitar contra l’empobriment i per la inclusió de les persones que es van quedar relegades per la gestió de la crisi en els anys de govern del Partit Popular”. L’acte, que ha tingut lloc en un abarrotat Saló d’Actes d’UGT, ha comptat amb la presència de més de 100 persones de diverses entitats relacionades amb els serveis socials i ha comptat amb intervencions de representants del Col·legi Professional de Treballadors Socials, de la Asociación de Esclerosis Múltiple, de la Plataforma per la Dependència o familiars d’afectats per malalties rares, entre altres.

Aquesta segona fase, que ja està rebent les primeres sol·licituds, està dissenyada per a complementar les pensions no contributives, que són les prestacions més baixes i que, a més, “la majoria d’elles les cobren dones perquè no han cotitzat per haver-se dedicat a cuidar o criar a la seua família”. Així, aquesta nova modalitat de la Renda Valenciana d’Inclusió compensa les Prestacions No Contributives (PNC) per jubilació o invalidesa, les Pensions Assistencials per malaltia o ancianitat del Fons Nacional d’Assistència Social (FAS) o les Rendes Actives d’Inserció (RAI) per ser víctima de violència de gènere o intrafamiliar.

Oltra també ha recordat que aquesta nova modalitat s’afegeix a les dues que ja estan en marxa, la Renda de Garantia d’Inclusió Social i la Renda de Garantia d’Ingressos Mínims, concebudes per a les persones que no perceben cap ingrés i que ja ha aconseguit arribar a més de 20.000 persones.

A més, Oltra ha destacat que Compromís ha sigut pionera amb la nova Llei de Serveis Socials Inclusius “perquè garanteix els drets socials al mateix nivell que l’educació i la sanitat”. Per a la candidata a la presidència de la Generalitat “un dret que no es pot garantir no és un dret, perquè si només és per a aquells que s’ho poden pagar no és un dret, és un privilegi”.

La candidata ha destacat que aquesta “és la llei més avançada en Espanya en matèria de serveis socials i el primer objectiu de la pròxima legislatura és el de desplegar-la, posar en marxa la cartera de serveis o el decret de finançament dels municipis, entre altres moltes accions”.

Anunci de nova llei d’Accessibilitat Universal

Mónica Oltra també ha volgut destacar “el concert social que hem posat en marxa en aquesta legislatura i que ha de continuar i ampliar-se perquè seguim en la idea de millorar l’atenció diürna, ambulatòria i residencial de les persones amb diversitat funcional i també de les persones majors”. I cal que “recordem que només en el sector de la diversitat funcional en aquests quatre anys s’han creat 3.161 noves places que no existien quan nosaltres arribàrem al govern valencià”.

A més, la candidata ha anunciat que “ens plantegem per a la legislatura que ve una qüestió molt important per al col·lectiu amb discapacitat i sobretot amb mobilitat reduïda que és la Llei d’Accessibilitat Universal, que ha d’abastir les barreres arquitectòniques però també sensorials perquè qualsevol persona, tinga la discapacitat que tinga, puga tindre igualtat d’oportunitats amb la resta de la societat”.

No obstant això, Oltra ha apuntat que per a fer realitat totes aquestes accions és necessari que “el canvi de 2015 no pare i que a partir del 29 d’abril aquest estiga liderat per Compromís”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari