Castelló paga 9,2 milions a proveïdors des de la declaració de l'estat d'alarma

L’Ajuntament ha reforçat les mesures per a prioritzar el pagament a petites i mitjanes empreses i situa el PMP en la meitat del límit legal

Castelló paga 9,2 milions a proveïdors des de la declaració de l'estat d'alarma
10/04/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha realitzat pagaments a proveïdors per més de 9,2 milions d’euros des de l’aprovació del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es va decretar l’estat d’alarma i que va implicar una reorganització dels serveis públics i els recursos humans del consistori. El Govern municipal ha donat prioritat al pagament a autònoms i petites i mitjanes empreses que presten serveis a l’Ajuntament mantenint el període mitjà de pagament (PMP) en els nivells habituals, de manera que els proveïdors no vegen agreujats els efectes de l’emergència sanitària i social.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que “encara que el pagament a proveïdors sempre ha sigut una de les nostres principals preocupacions, amb l’estat d’alarma hem considerat més necessari que mai centrar els esforços de gestió econòmica a donar estabilitat al teixit empresarial castellonenc prioritzant el pagament a pimes i autònoms”. Així, des del passat 14 de març, s’han pagat factures a proveïdors per un import total de 9.221.808 euros. “D’aquesta manera, es garanteix una injecció de liquiditat per a esmorteir els efectes de les mesures establides pel Reial Decret en l’economia local”, segons ha assenyalat el regidor d’Hisenda, David Donate.

L’Ajuntament de Castelló manté a més el període mitjà de pagament a proveïdors per davall del límit permés de 30 dies. Així, el PMP s’ha situat en 15,15 dies, la qual cosa suposa que el consistori ha complit amb els proveïdors en la meitat de temps que el límit màxim permés i set dies per davall del PMP registrat al gener d’enguany.

D’altra banda, cal recordar que el Govern municipal està treballant en l’elaboració d’un pla de resposta econòmica i social davant l’emergència sanitària per coronavirus amb l’objectiu de mitigar l’impacte de la crisi a la ciutat de Castelló. Així mateix, la Junta de Govern Local d’aquesta setmana ha aprovat l’inici de la tramitació de l’expedient per a concertar una nova operació de crèdit i incrementar fins als 50 milions la capacitat de tresoreria per a continuar agilitant i prioritzant el pagament a proveïdors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari