Josep Martí García, el catedràtic que podria presidir la Diputació de Castelló

Josep P. Martí, alcalde de Suera des de 2007 i professor de filosofia, és un dels noms amb més possibilidades d’ocupar la presidència del Govern Provincial

espadan-mijares.es

Josep Martí García, el catedràtic que podria presidir la Diputació de Castelló
30/05/2019 -

El seu nom és el que més força té entre els candidats a ocupar la presidència de la Diputació de Castelló. Josep Pascual Martí García porta al capdavant de l’Ajuntament de Suera des de 2007 com a edil del PSPV, i tot sembla indicar que seguirà quatre anys més. A més, des de fa 4 anys és el president de la Mancomunitat Espadà-Millars.

Ara, després de ser reelegit amb majoria absoluta pels veïns i veïnes de Suera el passat 26M, també podria presidir el Govern Provincial, succeint al popular Javier Moliner.

Martí és catedràtic de Filosofia i director de l’IES Penyagolosa de Castelló de la Plana des de 1998, on també imparteix classes de filosofia. Com a gran defensor de l’ensenyament públic, Josep Martí també és vicepresident de l’Associació de Directors del País Valencià.

Encara que compagina la docència amb la política i l’alcaldia de Suera, ha treballat de valent per a aconseguir col·locar al municipi en el mapa del turisme d’interior, especialment amb la Serra d’Espadà. Els seus coneixements de l’àmbit rural castellonenc i el seu profund sentit del municipalisme, li ha portat a ser un dels noms més importants del socialisme a la província de Castelló.

Al costat de la seua esposa M. Amparo, van crear i van posar en marxa la mostra Suera, un poble al carrer, en la qual cada any al desembre Suera retorna els seus carrers al passat, amb una recreació de les tradicions i la cultura de la localitat a principis del segle XX. En 2018 es va celebrar la 23a edició i continua tenint un gran èxit entre veïns i veïnes i, per descomptat, també visitants. En la seua campanya per a la reelecció a Suera, va presentar un ambiciós projecte contra la despoblació en les zones d’interior.

La seua implicació en la comunitat i en la gestió pública, també li ha portat a ser secretari general del PSOE en tota la comarca d’Els Millars, a més de ser el responsable de l’àrea d’Educació del Partit Socialista en la Comunitat Valenciana.

“El perfil més adequat per a la presidència de la Diputació”

A pesar que no hi ha res decidir, per al moment Martí és el nom que més està ressonant per a ser successor de Javier Moliner, i el primer president de la Diputació de Castelló d’esquerres en 24 anys. Segons testimonis dels seus companys socialistes, és “el perfil més adequat per a liderar aquesta nova etapa a la Diputació”, en la que pretenen canviar cap a un model més bolcat amb les zones rurals, amb el medi ambient i el turisme. Caldrà esperar a la decisió final de la Comissió de l’Executiva Federal del partit, que elegirà un dels 12 noms que encara s’estan remenant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari