L'alberg municipal atèn 129 persones des de la posada en marxa del Protocol del Fred

Benestar Social amplia la capacitat de l’alberg cada vegada que s’activa el dispositiu, en superar una sensació tèrmica inferior a 5º C

L'alberg municipal atèn 129 persones des de la posada en marxa del Protocol del Fred
26/12/2019 -

L’alberg municipal de Castelló ha atés 129 persones des que es va posar en marxa el protocol per inclemències meteorològiques el passat 1 de novembre. Aquest protocol s’activa quan la sensació tèrmica és inferior als cinc graus centígrads. Des del mes de novembre passat, s’ha superat aqueixa temperatura en més d’una desena de dies, la qual cosa ha obligat a activar l’anomenat Protocol del Fred.

El regidor de Benestar Social, José Luis López, explica que aquest protocol es posa en marxa des de novembre amb l’objectiu de parar atenció social i assistencial a les persones sense llar que resideixen a la ciutat i no disposen d’un habitatge. “Des de la Regidoria, en col·laboració amb organitzacions com Càritas i Creu Roja, i amb l’ajuda de la Policia Local, hem posat en marxa un any més el protocol davant inclemències meteorològiques per a poder atendre les persones sense llar en els dies més freds de l’any”, ha indicat.

Des de la seua posada en marxa, el protocol s’ha activat en 15 dies en els quals s’ha atés 129 persones en l’alberg municipal, gestionat per Càritas Diocesana. D’elles, 41 van ser derivades al novembre i 88 al desembre. El 3 de desembre va ser el dia que més persones van acudir a l’alberg després d’activar-se el protocol per inclemències meteorològiques.

Aquest protocol s’activa automàticament quan la sensació tèrmica és inferior a 5 °C. En aqueix instant, els responsables de gestionar l’alberg donen avís a la Policia Local, les patrulles de la qual activen l’alerta per a informar els i les transeünts de la possibilitat d’acudir a l’alberg, que estarà obert les 24 hores i que en aquests dies d’inclemències augmenta la capacitat fins a quasi el doble. Des de Càritas, encarregats de la gestió, s’ofereix sopar calent i desdejuni en aquests dies en què està activat el Protocol de Fred.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari