El col·legi de veterinaris demana disposar d'un professional en la plantilla municipal

Garcia recull els suggeriments dels professionals del sector, el quals han lloat el projecte CER per a colònies felines

El col·legi de veterinaris demana disposar d'un professional en la plantilla municipal
23/10/2019 -

El regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, s’ha reunit amb representants del Col·legi Oficial de Veterinaris de Castelló, per tal d’abordar els suggeriments del sector pel que fa a millorar la relació amb els animals de l’entorn urbà i rural del terme municipal. En aquest sentit, els professionals han incidit en la necessitat de què el consistori dispose d’un veterinari en la plantilla municipal.

“Segons ens han traslladat, el veterinari que incorporaria l’ajuntament hauria d’assumir funcions d’inspecció en els processos de recollida d’animals en la via pública, adopció d’aquests i procediments d’esterilització, tal com ja passa en altres ajuntaments”, ha informat Garcia. L’edil ha recordat que “la supervisió de tots els serveis externs que contracta l’ajuntament pel que fa al control i al benestar dels animals a la ciutat seria més efectiva en disposar d’un metge especialitzat”.

D’altra banda, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Castelló ha lloat el projecte de Captura, Esterilització i Retorn (CER) de colònies felines impulsat pel departament de Benestar Animal en col·laboració amb les protectores de la ciutat i gràcies al qual supervisen una desena de comunitats de gates i gats. Garcia també ha informat els sanitaris sobre els plans per a fer públiques les xifres d’animals gestionats pel consistori al portal web de Transparència i els ha demanat la col·laboració per tal d’actualitzar el cens de mascotes de la ciutat .

V Festival de la Adopción

La protectora Huellas Callejeras, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, ha organitzat el V Festival de la Adopción per als pròxims dissabte 26 i diumenge 27 d’octubre . L’esdeveniment, que se celebrarà al passeig Ribalta, servirà per a trobar una llar als 140 gats i 50 gossos que actualment té l’entitat. Oferirà també activitats infantils i espectacles i té com a objectiu recollir donacions de materials que servisquen per a garantir el benestar dels animals que custòdia Huellas Callejeras mitjançant una xarxa de persones voluntàries .

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari