El Pla Edificant finançarà 'l'espai de la música de Castelló', on se situarà el nou conservatori

Segons ha explicat Ximo Puig, aquest espai, que aglutinarà el Conservatori superior de Música i els Conservatoris professionals de Música i Dansa, “serà un lloc emblemàtic des del punt de vista arquitectònic”

El Pla Edificant finançarà 'l'espai de la música de Castelló', on se situarà el nou conservatori
23/11/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimarts una reunió amb l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, després de la qual ha anunciat la construcció de “l’espai de la música”, com un dels principals projectes que “serà una referència per al Castelló del futur”.

Segons ha explicat Ximo Puig, aquest espai, que aglutinarà el Conservatori superior de Música i els Conservatoris professionals de Música i Dansa, “serà un lloc emblemàtic des del punt de vista arquitectònic”. També ha avançat que, en les pròximes setmanes, l’Ajuntament, la conselleria d’Educació i la d’Universitats, al costat de Presidència, mantindran una reunió per a signar un protocol en el qual la Generalitat, a través del Pla Edificant, assumirà el seu finançament.

Ximo Puig ha destacat la coordinació i la col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Castelló i ha anunciat que el Consell assumirà el cost per a l’adequació del camí Caminàs, “un projecte simbòlic” per a la ciutat de Castelló al qual “era urgent donar eixida” i que suposarà una inversió de 4,5 milions d’euros.

40 milions d’euros per a la ronda Oest

Així mateix, el president ha anunciat que, després de la licitació de la redacció del projecte de la ronda oest per part del consistori, la Generalitat es farà càrrec de la seua construcció “amb un pressupost que oscil·larà els 40 milions d’euros”.

Finalment, el cap del Consell ha comunicat que està previst que el pròxim 17 de desembre la Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló aprove el pla general estructural. Per a Puig “tindre urbanísticament organitzada una ciutat és fonamental per a la inversió, per la capacitat de generar llocs de treball, per l’habitatge, i per a afrontar un futur de creixement, desenvolupament i sostenibilitat”.

Per part seua, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït la sensibilitat demostrada pel president de la Generalitat i la col·laboració entre totes dues administracions per a fer possibles projectes emblemàtics per a la ciutat. Entre ells, un gran espai de la música i les arts escèniques que serà una infraestructura “emblemàtica i de referència i que ens permetrà atendre una reivindicació històrica”.

L’alcaldessa també ha posat l’accent en l’impuls a altres projectes, com el Pla General Estructural, “que ens ajudarà a afrontar la recuperació socioeconòmica de la ciutat”; la reforma del Caminàs “que posarà en valor l’històric camí convertint-lo en un corredor verd”; i la ronda de circumval·lació, en la qual s’està treballant per a tancar el tram que falta en la ronda Oest.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari