Garrido adjudica un pla estratègic i aspira a mobilitzar habitatges per a lloguer social

Garrido adjudica un pla estratègic i aspira a mobilitzar habitatges per a lloguer social
04/03/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat la redacció del pla estratègic d’habitatge, una iniciativa que promourà un diagnòstic el més detallat possible del parc immobiliari per a conéixer les necessitats de la ciutat i impulsar mesures que mobilitzen habitatge per a lloguer social. El treball, entre altres aspectes, contindrà una anàlisi de la demanda d’habitatge no satisfet i detallarà la situació de les cases desocupades.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que el pla estratègic “ens marcarà les línies a seguir quant a les necessitats reals de la ciutat en matèria d’habitatge”. Afig que “serà una eina que ajudarà la Regidoria a impulsar en els pròxims tres anys les mesures necessàries quant a inversió pública i de mobilització d’habitatges sense ocupar”.

La finalitat del document, segons la Regidoria, és “fer efectiu l’accés dels ciutadans a un habitatge digne i en unes condicions econòmiques proporcionals als ingressos de la llar; determinar la demanda d’habitatge no satisfet; establir una oferta qualificada que la cobrisca i determinar les necessitats de sòl per a atendre aquesta oferta residencial”.

El termini de l’elaboració del pla estratègic serà de sis mesos i la Regidoria d’Habitatge destinarà una despesa de 50.000 euros. El document contemplarà en primer lloc un diagnòstic de la problemàtica municipal en matèria d’habitatge; en segon lloc; establirà els objectius a desenvolupar; i en tercer i últim lloc, definirà i programarà les actuacions de l’Ajuntament, incloent finançament, seguiment i avaluació del pla. També s’elaborarà amb perspectiva de gènere, de tal manera que permeta valorar la discriminació i la desigualtat de gènere quant a l’accés de l’habitatge. Inclourà una anàlisi detallada del parc d’habitatges (inventari, tipologia, antiguitat, accessibilitat i habitatges deshabitats) i distingirà entre habitatges en propietat i de lloguer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari