Castelló ultima el Pla Estratègic d'Habitatge que detallarà accions per a mobilitzar pisos buits per a lloguers socials

Castelló ultima el Pla Estratègic d'Habitatge que detallarà accions per a mobilitzar pisos buits per a lloguers socials
04/09/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ultima el Pla Estratègic d’Habitatge i presentarà aquest mes la primera part del diagnòstic, un full de ruta que realitzarà una radiografia de les necessitats d’habitatge i detallarà accions per a mobilitzar pisos buits de grans propietaris per a lloguers socials. La regidora Maria Jesús Garrido anima a la ciutadania a participar en una enquesta telemàtica i ajudar a albirar les necessitats de primer habitatge i rehabilitació que hi ha a la ciutat.

La regidora d’Habitatge destaca que el Pla Estratègic servirà a la Regidoria per a dur a terme les accions que necessita la ciutat per “garantir el dret constitucional a l’habitatge”. Afirma que “primer la crisi de 2008 i ara de la covid-19 posa en perill la llar de moltes famílies” i “tenim el repte, en coordinació amb les polítiques del Govern i la Generalitat”, d’incrementar el parc públic d’habitatge i els lloguers socials”.

Garrido indica que l’anàlisi detallarà un cens d’habitatges que són propietat de grans tenidors en Castelló i es troben buides per, a partir d’ací, impulsar mesures, com recàrrecs d’un 50% en l’IBI, que les posen a disposició, especialment per a lloguers socials. Recorda que la Llei de Funció Social de l’Habitatge permet aquesta possibilitat per a aquells habitatges de grans propietaris (amb més de 10 unitats) que fa 12 mesos sense estar en ús (buits i no disponibles en el mercat) i no compleixen la seua funció social.

La Regidoria té en marxa un procés participatiu obert a la ciutadania per a conéixer la demanda existent en primer habitatge i de rehabilitació i ser partícips en el disseny del Pla Estratègic. L’enquesta es troba en el portal municipal (http://www.castello.es/web30/pages/generico_web10.php?id=val&cod1=1360&cod2=1488).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari