La Diputació ultima un Pla d'Ocupació d'un milió d'euros en el seu compromís per revertir la despoblació amb #Repoblem
La iniciativa incorporarà ajudes directes a la contractació i per a la creació d’empreses en municipis menors a 10.000 habitants

La Diputació de Castelló ultima l’aprovació d’un ambiciós Pla d’Ocupació dotada d’un milió d’euros de pressupost com una de les grans iniciatives en el seu compromís amb revertir la despoblació dels municipis més xicotets de la província amb #Repoblem. Així, aquest Pla d’Ocupació beneficiarà a totes les persones desocupades dels municipis de menys de 10.000 habitants, amb ajudes directes a la contractació per a ocupacions de durada superior als sis mesos i ajudes directes per a la creació d’empreses per part de persones desocupades que residisquen i que creen aqueixa empresa en aqueixos municipis.
El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “des del Govern Provincial donem un nou argument de pes perquè més gent plantege quedar-se o tornar a viure al seu poble. Som molt conscients que l’ocupació és un element decisiu a l’hora que les famílies plantegen quedar-se a viure en un poble. Amb aquest Pla d’Ocupació atenem aqueixa necessitat, amb una discriminació positiva als municipis de menys de 10.000 habitants de la província per a ajudar a generar llocs de treball que permeten generar aqueixa oportunitat laboral a moltes persones que ara no la tenen i es plantegen desenvolupar la seua vida professional i personal en aqueixos municipis”.
Aquest Pla d’Ocupació com a part de #Repoblem contempla ajudes a la contractació de persones desocupades, amb una consignació de 500.000 euros, amb una ajuda directa de 2.700 euros per cada contracte de 6 mesos i fins a 5.400 per un any de contracte. El segon tipus d’ajudes directes que contempla la iniciativa és a la creació d’empreses per part de persones desocupades majors de 30 anys, amb una consignació de 490.000 euros, concedint-se una ajuda de 4050 euros per manteniment del negoci durant 6 mesos, i fins a un màxim de 8.100 euros si es manté el negoci 1 any.
Amb això, segons Moliner, “pretenem donar facilitats a les empreses d’aquests municipis perquè puguen contractar a nous treballadors, i també contribuir a fomentar l’emprenedoria i autoocupació com una eixida laboral consistent i de futur als nostres pobles”.
Cal tindre en compte que aquest Pla d’Ocupació ve a completar els recursos que ja la Diputació a través del seu Servei de Promoció Econòmica i a través dels cinc centres Cedeixes que té distribuïts a l’interior de la província (Morella, Sogorb, Vall d’Alba, Albocàsser i Llucena) ofereix a persones desocupades, emprenedors i empreses consolidades i que beneficien anualment a més de 20.000 castellonenques.
Generar ocupació per a completar l’impuls de la població rural
El Pla d’Ús de la Diputació vindrà a completar la intensa actuació que el Govern Provincial ha realitzat a favor de la promoció de la igualtat d’oportunitats en tot el territori i del manteniment i consolidació de població en les localitats més xicotetes per a garantir la continuïtat dels 135 municipis de la província.
“Volem pobles vius tot l’any, perquè és la garantia de la continuïtat de la identitat de la nostra terra com a tal, amb el seu patrimoni cuidat, els seus costums, la seua gastronomia, la seua bellesa paisatgística. La província de Castelló té potencial per a aconseguir aqueix manteniment, i per això apostem des de la Diputació, amb mesures útils al servei del futur dels nostres pobles”, ha indicat el president.
Així, aquesta ambiciosa iniciativa econòmica se suma al programa Repoblem de la Diputació amb el qual ja ha materialitzat la Xarxa de 82 Unitats de Respir Familiar, les 32 Escoles Matineres, les 10 primeres guarderies o Unitats de Conciliació Familiar, les ajudes directes a la natalitat, la campanya de revisions mèdiques Salut al Poble, el Transport Rural amb finalitats Metges o l’adequació de botigues multiservei.
No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?
Escriu el teu comentari