El Planetari de Castelló supera les 12.000 visites aquest estiu

El Planetari de Castelló supera les 12.000 visites aquest estiu
05/09/2022 -

El Planetari de Castelló ha superat aquest estiu les 12.000 visites amb activitats, sessions, observacions i tallers cada dia de la setmana. Durant els mesos de juny a agost han passat per l’espai del Grau de Castelló un total de 12.274 persones, unes xifres que el posicionen de nou en els nivells prepandèmics i en la línia ascendent dels darrers set anys, en què s’ha apostat per una programació familiar i de qualitat.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat “la important dinamització del Planetari en els darrers anys, amb activitats diàries i molt variades que el converteixen en punt de referència cultural”. “El Planetari ja ha sortit de la situació de pandèmia amb força, amb més programació i més visites, refermant l’aposta d’aquest govern municipal per fer-lo créixer”, ha ressaltat.

Quant a les xifres, destacar que de juny a agost 10.622 persones han gaudit de les instal·lacions i l’exposició de la Fundación Telefónica ‘Sí, dígame? Breve historia del teléfono’, a més de les mostres pròpies de divulgació ‘L’astrònom de la Terra Mitjana’ i ‘Els límits del Sistema Solar’, i ‘Les Illes Columbretes’, 2.110 en juny, 4.056 en juliol i 4.737 en agost.

A aquestes, se sumen les prop de mil persones, 960, que han gaudit de les observacions solars, en les que s’ha tret a l’exterior el nou telescopi solar del Planetari de Castelló els dos darrers dissabtes de mes; i de les observacions nocturnes, en col·laboració amb la Societat Astronòmica de Castelló, els dimecres d’estiu, en què els telescopis han permés gaudir del cel al públic.

En la mateixa línia ascendent, els Planetallers, que en estiu es traslladen a les vesprades de dimarts a divendres, han citat en juliol i agost 572 xiquetes i xiquets al Planetari, amb una programació especial amb professionals de la divulgació científico, que han abordat temes de botànica, matemàtiques, química i experimentació i història de la ciència des de la perspectiva educativa i lúdica. I, en la línia de fomentar la conciliació familiar, el Planetari ha obert també en juliol i agost, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, el seu Club d’Estiu, que va esgotar les seues 120 places per a xiquetes i xiquets de 3 a 12 anys en els seus quatre torns quinzenals.

Aquest estiu, destaca, tanmateix, l’increment de les persones que han gaudit de la nova cartellera de projeccions a la cúpula del Planetari, amb més sessions al matí i a la vesprada, amb pel·lícules en valencià i castellà per a tots els públics amb la novetat de ‘Més enllà del Sol’. La temporada estival ha finalitzat amb 4.438 entrades venudes, per damunt de les 3.128 de 2021 o les 3.650 del 2019.

Nou curs encarat a les escoles /

El Planetari comença ara en setembre el nou curs científic i de divulgació ficant el focus en les visites escolars, llançant la seua oferta d’exposicions i projeccions als centres escolars de Castelló, València, Tarragona i Terol. En la cartellera, entre les pel·lícules més sol·licitades estan ‘Àvia Terra’, ‘Astronomia: 3000 anys d’observació del cel’, ‘De la Terra a l’Univers’, ‘Cel profund’, ‘La xiqueta que volia caminar a l’inrevés’ o ‘Planetes extrasolars’ componen un important material didàctic i divulgatiu que es complementa habitualment amb treballs a l’aula. El centre prepara, tanmateix, la renovació de les seues exposicions en les pròximes setmanes, per seguir sumant a la divulgació de la ciència i l’astronomia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari