El Planetari commemora les grans fites de l'astronomia amb una retrospectiva dels últims 30 anys

El Planetari commemora les grans fites de l'astronomia amb una retrospectiva dels últims 30 anys
17/06/2021 -

El Planetari de Castelló celebra enguany el 30é aniversari de l’obertura al públic com a centre de divulgació científica i promoció de l’astronomia. I precisament en aquesta ciència se centra l’exposició que obri demà al públic i que fa una retrospectiva sobre les fites en astronomia dels darrers 30 anys.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha visitat la mostra ‘L’Univers al teu abast’ i ha reivindicat la funció divulgativa del Planetari, el qual “ha sabut adaptar-se als nous temps i als diferents públics, sempre buscant la innovació en les activitats que proposa”.

L’exposició servirà també per a donar a conèixer els fenòmens naturals vinculats a l’astronomia que s’han produït des de la data en que el Planetari va iniciar la seua activitat, al 1991. Consta de 13 panells i un ‘photocall’ amb imatges i textos explicatiu. Cal assenyalar que, mentre en la part superior, el text està dirigit per a un públic adult, la part inferior inclou explicacions per a que puguen ser llegides pels més menuts. Els murals mostren imatges sobre fites astronòmiques i descobriments, missions espacials o nous planetes, i el photocall explica algunes de les figures més icòniques i reconeixibles del cel.

Aquesta activitat se suma a les realitzades al centre divulgatiu al voltant del seu 30è aniversari. Com a part de l’agenda d’activitat, l’equip del Planetari organitza observacions solars de forma periòdica, el darrer dissabte de cada mes. A més, l’espai ofereix diversos tallers sobre astronomia, geometria, medi ambient, dinosaures i dones científiques en la programació estival. Com a element fonamental de l’agenda cultural de Castelló, Planetari de organitza, a més, una escola d’estiu que ha esgotat ja les 120 places disponibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari