La plataforma de venda online Cistella es consolida amb més de cent comerços adherits

La iniciativa impulsada des d’Innovació Comercial de Castelló frega els dos milions en visites i 30.000 euros en compres des de la seua posada en marxa

La plataforma de venda online Cistella es consolida amb més de cent comerços adherits
10/04/2021 -

Cistella’, la plataforma de compra i venda online dels comerços i mercats locals de Castelló impulsada per la Regidoria d’Innovació Comercial de l’Ajuntament de Castelló s’ha consolidat com a eina de digitalització i nova finestra de venda tres mesos després de la seua posada en marxa. Un total de 110 comerços s’han integrat en la plataforma, que ha rebut ja 1,7 milions de visites i a través de la qual s’han realitzat compres per quasi 30.000 euros des del mes de desembre.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquest projecte ajuda al comerç local i de proximitat de la ciutat a projectar-se a través d’una finestra digital. “Es tracta d’un suport més al comerç de Castelló que se suma a les línies d’ajudes directes i indirectes que hem desenvolupat des de l’Ajuntament i que persegueixen minimitzar els efectes econòmics generats per la covid-19”, ha indicat. En aquest sentit, s’ha referit als 11,5 milions destinats a pal·liar els efectes socials i econòmics de l’emergència sanitària (entre ajudes directes, plans de reactivació i mesures fiscals) als quals se sumen els 5,5 milions del Pla Resistir.

El regidor d’Innovació Comercial, David Donate, ha destacat el bon acolliment que ha tingut aquesta iniciativa tant per la part dels comerciants com de la ciutadania. “En tot just tres mesos hem augmentat el nombre de comerços adherits a la plataforma i està creixent el nombre d’usuaris i l’import mitjà de les comandes”, ha explicat.

Donate ha recalcat la importància d’aquesta iniciativa que suposa “posar a la disposició del comerç local i de proximitat una nova finestra i facilitar un acompanyament personalitzat per a la digitalització de les botigues de barri, una eina que s’està demostrant útil per a la fidelització de nova clientela i per a posicionar-se com a aposta local enfront d’altres plataformes de venda en línia”.

Des de la posada en marxa d’aquest projecte, el primer market place local, s’han realitzat ja 669 comandes fins a març, la qual cosa suposa una mitjana de 8,40 comandes diàries i un preu mitjà per comanda de 48 euros. De fet, l’import mitjà de les comandes ha anat en augment. Dels 32 euros de mitjana al desembre/gener, s’ha passat a 45 euros al febrer i quasi 67 euros de mitjana per comanda el mes de març. El comerç que més vendes ha realitzat a través d’aquesta plataforma és del sector de l’alimentació i ha aconseguit ja els 1.400 euros des de finals de desembre. “Són xifres que demostren el bon acolliment que està tenint ‘Cistella’ entre comerciants i compradors”, ha recalcat Donate.

El regidor recorda que la plataforma permet la gestió digital de les vendes, la catalogació de l’oferta, la modernització de la forma de venda i distribució, el repartiment de les compres fins als domicilis i, a més, l’assistència tècnica digital personalitzada a cada venedor i venedora. La plataforma ‘Cistella’ que consisteix en una aplicació mòbil i una pàgina web (cistellacastello.com) que permet fer les compres en els comerços i mercats locals adherits i rebre les adquisicions en una única cistella.

Una iniciativa que es va impulsar quan, durant l’estat d’alarma per coronavirus i els mesos posteriors, va augmentar la necessitat de comptar amb una plataforma digital del comerç i els mercats locals en les quals poder fer les compres de manera segura des d’una pàgina web o aplicació mòbil que integrara l’oferta local.

Fins al moment, s’han sumat a aquesta plataforma un total de 110 comerços. Entre ells, destaquen venedors del Mercat Central i de Sant Antoni, establiments del Gremi de Forners, comerços de les associacions comercials de Castelló com Centre Comercial Obert, Castelló Espai Comercial, Comerços del Raval i Comerços del Grau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari