La Plaça del llibre portarà més de 1.500 títols a Castelló

La Plaça del llibre portarà més de 1.500 títols a Castelló
13/10/2020 -

Per segon any consecutiu, la Plaça del llibre torna a Castelló disposada a convertir la plaça Santa Clara en un gran aparador per a més de 1.500 publicacions en valencià. En aquesta edició, que tindrà lloc del 15 al 18 d’octubre, els professionals de la paraula seran els grans protagonistes, amb vora 60 autors i autores convidats i més de 30 activitats programades.

Aquest esdeveniment, un dels principals de la literatura escrita en valencià, ha presentat la segona edició aquest dimarts al Menador de Castelló i ha comptat amb la presència del conseller de Cultura, Vicent Marzà; Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, i Verònica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló.

Així com ha explicat el conseller de Cultura, la celebració d’aquesta trobada per als amants de la lectura demostra “la capacitat organitzativa de les entitats culturals de crear esdeveniments segurs adaptats a situació de la Covid”. Marzà ha recordat que sense la cultura, sense els libres, “no haguérem pogut resistir durant el confinament tal com hem fet. Per això, és tan important que tornem al carrer i apostem per la cultura en viu i per promocionar els títols en la nostra llengua”.

Per a la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, “és fonamental donar suport al sector editorial com a eina per a la vertebració del territori i com a sector dinamitzador de l’economia”. De fet, l’edil ha convidat la ciutadania a participar en aquesta Plaça del llibre i a “donar suport als autors i autores que treballen en la nostra llengua, un línia que està contemplada en el nostra pla de xoc cultural amb una partida específica per a l’adquisició de fons bibliogràfic a les llibreries de la ciutat”. Ruiz també ha destacat que aquesta Plaça del llibre s’ha fet coincidir amb la Mostra d’Arts Escèniques per tal d’aprofitar l’afluència de públic als espectacles per a estimular les vendes.

Per la seua banda, Jesús Figuerola ha explicat que la Plaça constitueix un “projecte compartit amb la voluntat de fer visible la producció editorial en la nostra llengua, que és molt rica, de vertebrar el territori. Per això, durant els últims anys, les Places han anant creixent pel país”. A més, el president de FULL ha recordat que ens trobem en “un any complicat, però era important que els llibres ocuparen els carrers i demostrar que la cultura és segura. Sense la tenacitat de totes les entitats implicades en aquesta iniciativa haguera sigut impossible fer-ho”.

La Plaça del llibre també es fa virtual

Aquest gran aparador literari incorpora una plataforma virtual per a adaptar-se als possibles escenaris sociosanitaris derivats de la Covid-19. És per això que hi haurà un portal 2.0 amb una llibreria en línia vinculada a la Plaça del llibre que no se tancarà després, que continuarà oberta i disposarà d’uns 14.000 títols a la venda que podran ser adquirits de manera àgil i ràpida.

Activitats vinculades

Durant les quatre jornades de la Plaça, els visitants podran descobrir nous títols per a les seues biblioteques personals, però també podran gaudir de presentacions, taules redones, presentacions de noves publicacions, trobades amb autors, contacontes i altres actes protagonitzats per la paraula. En aquest sentit, cal recordar que la Plaça del llibre de Castelló inclou dins del programa la celebració d’un festival literari que comptarà amb la participació d’autors valencians, catalans i balears. Així participaran d’aquest gran encontre literari i urbà de la tardor, creadors com Joan Navarro, Laia Asso, Salvador Jàfer, Núria Cadenes, Joan Benesiu, Eva Baltasar i Manel Baixauli.

La Plaça del llibre de Castelló està organitzada per la Fundació FULL, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, Escola Valenciana, El Pont Cooperativa de Lletres, la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari