Castelló obri al públic la plaça Josefina López

L’alcaldessa destaca la millora dels serveis per a la ciutadania i la dignificació de l’accés nord al Grau que implica la urbanització

Castelló obri al públic la plaça Josefina López
19/11/2019 -

La plaça Josefina López s’ha obert hui a l’ús públic. Una nova zona verda d’uns 4.200 metres quadrats que ha transformat un ampli descampat i «ens permet fer un pas més per a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Grau». Així ho ha ressaltat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha visitat la plaça al costat de l’edil d’Urbanisme i tinent d’alcalde del Grau, Rafa Simó, i els tècnics que han recepcionat l’obra.

La nova zona compta amb dues àrees de gimnàstica a l’aire lliure, una de majors i una altra de street workout; tendals que generen ombres, un escenari, banys públics, un quiosc, taules de jocs i un acurat mobiliari que potencia l’ús públic de l’espai. A més, s’han plantat uns seixanta arbres mantenint l’únic xop que tenia el solar. Hi ha carril bici, que dóna continuïtat a l’existent en el camí Serradal i en un futur connectarà amb el de l’avinguda Ferrandis Salvador, i s’ha habilitat un aparcament amb mig centenar de places, després d’obrir un carrer que discorre paral·lel a les vies del tren. «Tot diàfan, d’acord amb un urbanisme amb perspectiva de gènere», ha apuntat la primera edil.

«És un parc per a estar i conviure amb el que, a més, posem en valor la figura de Josefina López Sanmartín», ha reconegut Marco. «Una dona que va ser pionera i avançada a la seua època. Regidora de l’Ajuntament de Castelló en la primera corporació democràtica i senadora, també va ser la primera dona a convertir-se en tinent d’alcaldia al Grau», ha detallat Marco.

La plaça permet cosir un buit urbà a cavall entre el nucli urbà consolidat del Grau i el parc del Pinar. «L’actuació correspon urbanísticament a la zona verda de dues unitats d’execució, la 15 i 81, que per la crisi urbanística i la inacció del Pla General va quedar paralitzada. Per això aquesta plaça és molt important per als veïns, perquè porten molts anys demandant-la», ha assegurat Simó.

El nou parc forma part de la primera fase de les obres i la segona fase abasta la urbanització dels dos solars pròxims, que permetrà dignificar l’accés nord al Grau, millorant l’entorn del poliesportiu Emilio Fabregat i del centre de salut, reordenant la mobilitat del carrer Germans Pinzón.

Les dues fases d’aquest projecte estan adjudicades per uns 2,2 milions d’euros, dels quals poc més d’1 milió d’euros correspon a aquesta primera fase.

El tinent d’alcalde del Grau, a més, ha recalcat que «el disseny d’aquest espai respon a les propostes plantejades pels veïns i veïnes del Grau a través del procés participatiu Grau Xarxa Oberta».

La plaça Josefina López forma part d’un pla integral de millora de serveis del Grau, en el qual també figura el parc de la Panderola, la remodelació del pavelló Pablo Herrera o la nova seu de la Policia Local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari