La Diputació incorpora nous espais per a emprenedors a les seues mesures de Repoblem que ja beneficient a 112 municipis

Hui conclou el termini perquè els ajuntaments de municipis menors de 5.000 habitats sol·liciten aquesta nova iniciativa

La Diputació incorpora nous espais per a emprenedors a les seues mesures de Repoblem que ja beneficient a 112 municipis
18/06/2019 -

La Diputació de Castelló incorporarà aviat els nous espais per a emprenedors als pobles més xicotets de la província com a part del seu programa estratègic de Repoblem les iniciatives del qual ja beneficien a 112 municipis. I és que hui conclou el termini perquè els ajuntaments de menys de 5.000 habitants puguen presentar les seues sol·licituds després de la publicació el 18 de maig en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). L’objectiu d’aquesta iniciativa del Govern Provincial és el d’aconseguir un impacte social i econòmic molt positiu per als pobles amb menys recursos a través de l’atracció d’emprenedors que inicien els seus negocis i empreses que cresquen als pobles.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que «si volem que més gent viva als pobles crear ocupació i oportunitats econòmiques en ells és fonamental. Aquests espais per a l’emprenedoria afavoreixen precisament la fixació del talent en el territori rural, la creació de noves oportunitats laborals i la seua dinamització. Amb aquests espais per a l’emprenedoria crearem vivers de noves oportunitats laborals i empresarials».

En aqueix sentit, ha assegurat que «tenim clar que una forma de fixar el talent i la població en el territori rural és crear oportunitats, és creure en una nova ruralitat que no haja de pensar necessàriament en l’agricultura o la ramaderia, sinó que puga pensar en el talent, les noves tecnologies i la capacitat que el treball a distància ofereix perquè un puga viure als pobles encara que tinga la seua activitat professional vinculada a qualsevol part del món. Amb aqueixa premissa el Govern Provincial donarà suport al fet que els nostres pobles i ciutats siguen pioners en l’àmbit global».

Cal assenyalar que a través d’aquestes instal·lacions la Diputació també garantirà que tots els recursos que manté actius per al foment de l’ocupació a través dels seus cinc Centres Cedeixes a l’interior (Sogorb, Morella, Llucena, la Vall d’Alba i Albocàsser) arriben a beneficiar encara més a persones residents en el medi rural, motivant la generació de noves empreses a l’interior. Actualment les activitats que manté la Diputació com a part de la seua Estratègia Provincial per al Foment de l’Ocupació, l’Emprenedoria i la Promoció Econòmica aconsegueixen beneficiar a més de 900 emprenedors de tota la província cada any.

Foment de la igualtat d’oportunitats en tota la província

Cal tindre en compte que la promoció de la igualtat d’oportunitats entre tot el territori provincial per part de la Diputació subjau en aquesta convocatòria que permetrà una dinamització del territori i contribuirà a reduir les diferències entre l’interior i la costa de la província i treballant contra la despoblació que pateix l’interior.

Cal assenyalar que les ajudes, de fins a 30.000 euros per municipi per a finançar el 100% de l’adequació d’aquests espais per a emprenedors, es destinaran a la creació de llocs per a la seua cessió a emprenedors, com per exemple vivers d’empreses o espais co-working. El pressupost inicial per a començar aquesta actuació serà de 120.000 euros.

Repoblem, una prioritat de Diputació que ja beneficia a 112 pobles

Des de la Diputació, aquesta iniciativa que dóna resposta a la necessitat de generar noves oportunitats laborals en l’entorn rural es considera com una de les mesures fonamentals a implementar per a afavorir que la població romanga en les zones rurals d’origen i que pot contribuir a frenar l’èxode de població de l’interior.

La Diputació de Castelló presta serveis ja a un total de 112 municipis de la província de menys de 10.000 habitants a través de les iniciatives del seu programa per a revertir la despoblació, Repoblem. Amb aquest importantíssim grau d’implantació territorial de les seues actuacions a favor de les oportunitats dels pobles amb menys recursos, el Govern Provincial ultima la posada en marxa de les botigues multiservei als pobles més xicotets de la província i dels centres per a emprenedors. Són les dues últimes iniciatives ideades per la Diputació per a reforçar el seu objectiu prioritari de revertir la despoblació del medi rural de la província.

La gran capacitat d’abast del treball de la Diputació a pràcticament tot el territori rural de la província és precisament el seu factor més valuós, ja que tal com ha explicat el president Moliner «els recursos que hem creat, fruit d’escoltar als alcaldes dels pobles més xicotets, estan funcionant molt bé, i podem dir que hui aquestes famílies tenen una mica més fàcil poder conciliar la seua vida familiar i laboral als seus pobles i no es veuen espentats a deixar-los per a anar-se’n a ciutats que sí que tenen aquest tipus de serveis des de fa temps. Sempre diem que treballem per igualar les oportunitats de tots els castellonencs, visquen on visquen, i el que estem fent amb Repoblem dóna bona mostra d’això».

En definitiva, tal com ha remarcat el president de la Diputació, «continuem treballant braç a braç amb els ajuntaments per a no tindre només pobles bonics sinó el que és més important, tindre pobles més vius i amb més oportunitats de futur per a la seua gent».

Així, la Diputació ha augmentat en els seus pressupostos per a enguany un 25% la inversió directa del programa #Repoblem fins a aconseguir la xifra de 5.262.488,25 euros d’acord al seu compromís amb revertir la situació de despoblació que pateix bona part de l’interior de la província. Amb això, el Govern Provincial manté la lluita contra la despoblació com un dels seus eixos estratègics i prioritaris en la seua actuació global de cara a millorar la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari