La Policia Local realitza 109 intervencions per queixes durant els primers dies de Magdalena

Les crides per molèsties descendeixen un 7,6% respecte a les últimes festes, celebrades en 2019

La Policia Local realitza 109 intervencions per queixes durant els primers dies de Magdalena
24/03/2022 -

La Policia Local de Castelló ha realitzat un total de 109 intervencions motivades per crides o queixes per molèsties en colles, locals, gaiates i esdeveniments festers des que va començar la Magdalena i fins a aquest dijous a les 6.00 hores del matí. El balanç d’actuacions fet per l’àrea de Seguretat Pública i Emergències en aquest equador de les festes recull que, d’aquests 109 requeriments, 87 han sigut per colles o locals privats, 19 per gaiates i 3 per esdeveniments festers. Es tracta d’un descens en el nombre de telefonades per molèsties del 7,6% respecte a les últimes festes celebrades en 2019.

Així, s’han fet quatre denúncies a colles o locals privats per infracció de l’ordenança municipal de soroll. També s’han fet 41 advertiments (32 a colles, huit a gaiates i una a un esdeveniment fester); s’ha procedit al tancament de nou colles o locals i una gaiata per superar aforament o l’horari permés, i en la resta de requeriments no s’ha observat infracció.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha explicat que “el balanç d’actuacions per molèsties és similar al de les últimes festes de la Magdalena que es van celebrar en 2019”. “Vull agrair la labor a tots els efectius de seguretat, que treballen en coordinació amb altres forces i cossos de seguretat de l’Estat per a vetlar per la seguretat ciutadana i la convivència durant les nostres festes fundacionals”, ha indicat.

En total, el Centre Integral Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE) ha rebut 1.034 crides des que van iniciar les festes. D’elles, 290 durant la nit, 349 durant el matí i 396 a la vesprada. Es tracta de crides per molèsties, avisos per possible comissió de delictes, petició d’assistència, o sol·licitud d’informació entre altres casos.

En matèria de seguretat ciutadana, la Policia Local ha realitzat 78 intervencions. D’elles, 31 han sigut cridades per agressions o baralles, 17 per discussions, 13 per robatori/furte, 9 per persones embriagues o drogues. A més, s’han realitzat sis detencions: tres per atemptat contra agent de l’autoritat, una per furt, una per lesions i una altra detenció per violència de gènere.

En seguretat viària, en aquests primers cinc dies de Magdalena s’han produït 37 accidents de trànsit, dels quals nou han sigut amb ferits i 28 sense ferits, però amb danys materials. A més, s’han realitzat sis denúncies per donar positiu en prova d’alcoholèmia.

Quant als serveis realitzats pel Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), s’han efectuat un total de 43 des de l’inici de la Magdalena. D’elles, sis han sigut serveis de prevenció per actes programats, sis per incendi, deu per fenòmens atmosfèrics, sis per inundacions, dues per caiguda de rebles i altres dos per accidents de trànsit, entre altres serveis.

Finalment, el Servei d’Assistència Sanitària municipal ha realitzat 85 actuacions. Entre elles, 43 assistències sanitàries i onze trasllats a l’hospital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari