Castelló reunirà el Consell Municipal Agrari per a impulsar les polítiques de reactivació agrària i avançar cap a un model sostenible

Castelló reunirà el Consell Municipal Agrari per a impulsar les polítiques de reactivació agrària i avançar cap a un model sostenible
08/10/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha convocat el 21 d’octubre el Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat per a abordar el pla de reactivació agrària. El departament de Fernando Navarro tractarà de manera conjunta amb el sector els nous projectes per a impulsar la cessió de terres abandonades i canals de comerç de proximitat, propostes que promou per a dinamitzar l’activitat primària de la ciutat i avançar cap a models de producció més sostenibles.

La Regidoria de Transició Ecològica va activar al febrer el Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat després de 15 anys i ara celebrarà una segona reunió per a abordar amb col·lectius vinculats a l’agricultura i el medi ambient les propostes amb les quals ha treballat l’àrea per a ajudar a recuperar l’agricultura i presentar un pla d’acció de dinamització agrària mitjançant l’estratègia del Parc Agrari. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca “que compartiran en la reunió les propostes de nova ordenança de banc de terres i de nous canals de producció i comercialització de quilòmetre zero i recolliran les recomanacions dels integrants del Consell Agrari”.

Navarro explica que en aquests últims mesos la Regidoria també ha consultat l’opinió de productors, comerços i consumidors “per a conèixer les seues necessitats i les millores que fan falta per a transformar la cadena alimentària i millorar la rendibilitat del sector”. Afegeix que abans de final d’any preveuen contractar un ens gestor del Parc Agrari, que s’encarregaria de dinamitzar la cessió de terres i les mesures de suport i acompanyament del sector.

Assevera que “la recuperació de l’agricultura i la regeneració del territori és una de les línies estratègiques dels plans de reconstrucció de la Unió Europea i els ajuntaments hem d’adaptar-nos a aquesta nova realitat”.

El Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat és un òrgan consultiu de les polítiques agràries i inclou a les principals associacions professionals agràries, sindicats, comunitats de regants, cooperatives, col·legis professionals, col·lectius ecologistes i ambientals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari