La Diputació estandarditza el seu Portal de Dades Obertes seguint les recomanacions internacionals per a fer-ho més accessible

El Govern Provincial optimitza aquesta ferramenta per a consultar i reutilitzar multitud d’informació en la seua web

La Diputació estandarditza el seu Portal de Dades Obertes seguint les recomanacions internacionals per a fer-ho més accessible
15/05/2019 -

La Diputació de Castelló ha aprovat el seu Pla de Normalització del Model de Dades amb el qual dota al seu Portal de Dades Obertes d’un conjunt de normes dirigides a estandarditzar la publicació de la seua informació d’acord a les recomanacions nacionals i internacionals. Aquest pas és fonamental a l’hora de fer més accessible la multitud d’informació que està facilitant en aquesta eina online (http://datosabiertos.dipcas.es ), perquè permet que es puga mostrar en les mateixes condicions i a través dels mateixos processos que la resta d’institucions públiques.

El diputat provincial de Modernització i Transparència, Luis Martínez, ha explicat que “en aquest camí imparable cap a la total transparència de la Diputació no solament és important publicar tota la informació susceptible de ser reutilitzada per qualsevol ciutadà, sinó facilitar al màxim que siga accessible i útil a totes aqueixes persones, empreses o institucions que vulguen utilitzar-la”.

Així, amb l’aprovació del Pla de Normalització del Model de Dades de la Diputació s’aprova la Guia de Normalització del Model de Dades, l’objectiu de les quals és el de proporcionar les pautes necessàries per a aconseguir una gestió eficient de les dades en el conjunt de serveis involucrats en la publicació de dades obertes de la Diputació. I, en segon lloc, l’aprovació de la Guia de Governança del Model de Dades, que proposa un model de gestió integral de les dades a partir del qual impulsar una explotació dels mateixos al llarg de tots els serveis que presta la Diputació.

Accés lliure i gratuït a multitud d’informació útil

Per a facilitar la seua consulta, les dades disponibles en el portal de la Diputació es classifiquen en diverses temàtiques, i seran etiquetats d’acord a l’especialització d’aquests, de manera que amb això es crea un entorn ampli d’informació que pot tindre una gran utilitat per especialitats.

El diputat Martínez ha explicat que “a més, hem aprovat també la creació d’una comunitat transversal d’experts en els diferents sectors econòmics i de serveis, que treballarà conjuntament amb la governança del portal de dades destinada a identificar, suggerir o recomanar continguts que siguen d’interés per a la societat. Aquest òrgan, ‘Consell de Reutilitzadors’, es dirigeix a ajudar al fet que la informació que es publique siga el més útil a la societat provincial”.

En aquests moments, el nou portal de dades obertes de la Diputació de Castelló compta amb informació més de caràcter institucional si bé en les pròximes setmanes es nodrirà de nous datasets, amb nous continguts i de major qualitat per a afavorir el seu ús i la reutilització d’aquests.

El portal de dades també servirà d’eina per a una nova especialitat del periodisme d’investigació recolzada en bases de dades, complementada amb la informació visual desenvolupada per tecnologies digitals que ens permeten mostrar dades situades en el mapa.

Sumant a la trajectòria per la transparència i participació

El nou Portal de Dades Obertes de la Diputació de Castelló s’uneix a les diferents accions que en matèria de Govern Obert ha posat en marxa el Govern Provincial, per a intensificar el seu compromís amb la transparència, la rendició de comptes i la participació ciutadana.

Amb aquesta nova acció la Diputació de Castelló avança en la consolidació de la seua trajectòria per una gestió més eficaç i transparent de la informació i els recursos públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari