PortCastelló es presenta en Cersaie com el port de la ceràmica

Francisco Toledo destaca la fortalesa i importància mundial del sector ceràmic

PortCastelló es presenta en Cersaie com el port de la ceràmica
27/09/2019 -

PortCastelló està present en la fira `Cersaie´ a la ciutat italiana de Bolonya per a recolzar al sector ceràmic de la província, donar a conéixer la seua oferta d’infraestructures i serveis i exposar els beneficis d’operar des d’aquest enclavament logístic.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, acompanyat de la directora del port, Ana Ulloa, i el gerent de la Fundació PortCastelló, Miguel Rojo, estan mantenint trobades amb diversos responsables d’empreses del sector ceràmic de la província, donat el pes que representa aquest sector per a l’economia de Castelló.

Cal recordar que el 90 per cent de les empreses fabricadores de productes ceràmics es concentra a la província i per això el port de Castelló juga un paper fonamental. De fet, ocupa el quart lloc dels 46 ports que conformen el sistema portuari espanyol en trànsit de graneles sòlids gràcies a les importacions de matèries primeres ceràmiques.

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló ha assenyalat que el creixement de trànsits en el port castellonenc relacionats amb la ceràmica confirmen el vincle entre PortCastelló i el sector: en huit anys, el seu tràfic d’exportació ha crescut un 101% i un 196% el tràfic d’importació.

L’empresariat castellonenc ha traslladat Francisco Toledo el seu optimisme en aquesta edició firal, motivat per la major afluència de visitants, així com per fet de constatar que el sector espanyol està guanyant quota de mercat al seu principal competidor, l’italià.

Francisco Toledo ha ressaltat durant la jornada el paper del sector ceràmic com a pilar fonamental de l’economia de la província”. “És exemplar pels seus resultats, la seua capacitat d’innovació i investigació i la seua contribució a incrementar el PIB industrial”. “Ha passat per diverses crisis al llarg dels últims anys, però gràcies al sacrifici i esforç d’empresaris i treballadors ha eixit enfortit en el seu conjunt de totes elles”. En aqueixa línia, ha insistit que “el sector té en PortCastelló un compromís incondicional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari