Premi per a les colles i gaiates que més vidre reciclen durant la Magdalena

La campanya ‘Vidre Vítol’ pretén incentivar la separació d’un dels principals residus en el marc d’unes festes sostenibles

Premi per a les colles i gaiates que més vidre reciclen durant la Magdalena
07/03/2022 -

La Plaça Major de Castelló ha sigut testimoni de l’acte de presentació de Vidre Vítol, la campanya d’enguany impulsada per l’Ajuntament de Castelló, la Generalitat Valenciana i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, en el marc d’una Magdalena sostenible i que pretén incentivar el reciclatge de vidre en colles i gaiates durant les festes.

A través d’aquesta iniciativa, es convida a les gaiates i colles a participar, del 18 al 28 de març, en sengles competicions on hauran de superar els 400 quilograms de vidre recollit en els contenidors verds que tindran assignats i personalitzats. D’aquesta manera, es pretén fomentar la recollida d’envasos de vidre durant les festes de la Magdalena, dates on es consumeix i genera una gran quantitat de residus i, per tant, un dels moments en els quals resulta més rellevant conscienciar sobre el seu correcte reciclatge.

Després de la finalització de les festes de la Magdalena, l’entitat Ecovidrio procedirà al pesatge del contenidor assignat a cada gaiata i colla de la ciutat. Les que superen els 400 kg de vidre recollit, entraran en el sorteig d’una paella gegant per a cada col·lectiu.

A l’acte han estat presents el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer; el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia; el regidor de Festes, Omar Braina; la reina de les festes, Carmen Molina; la reina infantil, Gal·la Calvo i el gerent d’Ecovidrio de la Comunitat Valenciana, Roberto Fuentes, i ha servit per a donar el tret d’eixida a aquesta campanya en la qual no sols estaran implicats els protagonistes de les festes, sinó també la ciutadania en general.

El regidor de Reciclatge, Ignasi Garcia, ha destacat la importància del consum responsable i de reciclar tot allò que generem “perquè les festes han de ser sostenibles, i si tenim en compte que pràcticament el 100% del vidre es reutilitza estarem involucrant-nos de forma directa en eixe trànsit cap a l’economia circular”. Garcia ha insistit en el fet que en festes el consum es dispara i “cal que evitem els productes d”usar i tirar’, que fem ús de gots reutilitzables i que separem bé no sols el vidre, també els envasos i l’orgànica de la resta del fem”.

El regidor de Festes, Omar Braina, per part seua, ha destacat “la importància del reciclatge durant les festes de la Magdalena, al llarg de les quals s’incrementen els residus recollits en la via pública”. En aquest sentit, ha fet una crida “a la col·laboració de colles, gaiates i ciutadania en general perquè entre totes i tots fem possible una Magdalena més sostenible”.

Així mateix, el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, ha explicat que “és la primera vegada que fem a Castelló una campanya d’aquest tipus, i l’objectiu és involucrar a colles i gaiates per fer una festa el més sostenible possible amb el repte d’omplir el contenidor verd i entrar en el sorteig d’una paella gegant”.

Accions també dirigides a l’hostaleria

En les festes de la Magdalena tota la ciutat bull amb l’activitat hostalera, per això, en el marc de la campanya ‘Vidre Vítol’, també es posaran en marxa algunes accions dirigides a aquest sector. En aquest sentit, del 18 al 28 de març, un equip d’educadors ambientals visitaran els principals barris amb activitat hostalera de la ciutat, en concret la zona de tasques, la zona centre, la plaça Fadrell, la plaza Tetuan i el carrer Major. La finalitat és recordar al personal de bars i restaurants la importància de reciclar el vidre, a més d’indicar-los la ubicació del contenidor verd més pròxim al seu establiment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari