El Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà selecciona 53 relats guanyadors

La gala se celebrarà en línia i reconeixerà el talent de tot l’alumnat participant

El Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà selecciona 53 relats guanyadors
02/12/2020 -

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha acompanyat la Comissió Cívica Vicent Marçà en l’anunci públic dels 53 relats guanyadors del Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà. Un total de 43 escoles públiques, concertades i privades de Castelló han participat en aquesta quinzena edició del guardó, a la qual s’han presentat 827 relats de xiquets i xiquetes.

El premi per als relats guardonats és la publicació en paper del llibre ‘Un món nou’ del certamen literari, el qual està publicat per Bromera dins de la col·lecció Lletra Nova i del qual els guanyador si les guanyadores rebran quatre exemplars. A més a més, i per tal d’evitar aglomeracions, la gala se celebrarà en línia i en l’esdeveniment virtual intervendran entitats i administracions col·laboradores i les i els guanyadors.

Mezquita ha qualificat la participació com a “espectacular” en el Premi de Narrativa Escolar. El regidor d’Educació ha valorat positivament el certamen que “motiva a escriure a l’alumnat, ja que el premi es tracta de veure les seues obres publicades en un llibre”.

“Aquest procés permet la consolidació de les competència lingüistiques i comunicatives i és molt important perquè afavoreix l’aprenentatge significatiu quan l’alumnat veu publicat el resultat del seu treball i el dels companys i companyes”, ha incidit. Finalment, Mezquita ha volgut recordar “la figura de Vicent Marçà, qui va treballar intensament per la llengua i la cultura de Castelló”.

Així doncs, el Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà naix com a homenatge a la figura del mestre, escriptor i activista castellonenc. Per aquest motiu, la Comissió Cívica la qual organitza el concurs està formada per les diverses entitats de les quals va formar part Vicent Marçà. El jurat està format representants d’aquestes entitats i ha triat 53 obres d’alumnes de 5º i 6º de primària per ser publicades en el llibre que edita Bromera, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló.

Vicent Marçà va estar relacionat amb el món educatiu de la ciutat, a més d’estar present en els moviments en defensa de la llengua i en la promoció de la cultura castellonenca. Fruit d’això i després de la seua mort, amics i amigues de la família van crear la Comissió Cívica Vicent Marçà, la qual organitza el Premi de Narrativa Escolar amb l’objectiu de què la figura de Vicent continue vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari