Maria Conca i la Societat Castellonenca de Cultura seran «valencianes de l'any»

El patronat de la Fundació Huguet ha reconegut “el treball per promoció de la cultura i la llengua valencianes” en el seu nomenament

Maria Conca i la Societat Castellonenca de Cultura seran «valencianes de l'any»
02/12/2019 -

El patronat de la Fundació Huguet ha fet públics els noms dels premiats amb el reconeixement a «Valencià de l’Any» per a l’any 2019. Seran premiades amb aquesta distinció a l’escriptora i lingüista Maria Conca Martínez i la Societat Castellonenca de Cultura.

Els membres de l’entitat han valorat “el treball per promoció de la cultura i la llengua valencianes” i “la dedicació a aquesta missió durant èpoques en què la defensa del territori i la identitat pròpies van ser perseguides”, tal com ha expressat el seu president, Ignasi Garcia. El també regidor de consistori castellonenc, en el saló de plens del qual es va celebrar la deliberació, ha felicitat les guardonades i ha incidit en l’honor que suposa per a la Fundació Huguet poder mantenir viu aquest reconeixement que cada any suma nous premiats i més prestigi.

Cal destacar que la Societat Castellonenca de Cultura celebra enguany el centenari de la seua constitució, ocasió que el patronat de la Fundació ha volgut aprofitar per a premiar tot un segle de difusió dels valors artístics i cultures de les comarques del nord, d’investigacions en matèria de memòria històrica, art i arqueologia (entre altres camps) i de foment de la creativitat artística i literària. Els més de 200 associats amb els quals l’entitat compta en l’actualitat evidència “la vigència de la seua missió i la vitalitat de les seues activitats i publicacions”, com ha apuntat el jurat.

La trajectòria de Maria Conca Martínez gira entorn de l’estudi de la llengua i la cultura catalanes, matèries que va ensenyar com a professora de la Universitat de València després de doctorar-se l’any 1995. La Fundació Huguet ha destacat el seu “treball per la recuperació del país i de l’ensenyament de la llengua”. Conca, ha publicat nou llibres com a escriptora i editora i ha sigut reconeguda amb premis com l’Enric Valor de narrativa infantil, el Pompeu Fabra d’investigació lingüística i l’honorífic Miquelet d’Honor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari