Josefina López Sanmartín, Aula Debate Mujeres del Grau i Teresa Ruiz Soler, Premis Grau de la Cultura 2019

Els guardons concedits pels col·lectius culturals reconeixen la trajectòria professional de persones i entitats vinculades a la ciutat

Josefina López Sanmartín, Aula Debate Mujeres del Grau i Teresa Ruiz Soler, Premis Grau de la Cultura 2019
01/10/2019 -

El jurat dels V Premis Grau de la Cultura han fet públics els noms de les guanyadores d’aquesta edició, totes elles dones vinculades a la cultura i l’educació. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, i el tinent d’alcalde del Grau, Rafa Simó, han rebut la comunicació oficial de part del representant de la Federació de Col·lectius per la Cultura al Grau, Alfonso Trelles.

Així doncs, les guardonades d’aquesta edició han sigut Josefina López Sanmartín (premi In Memoriam), l’Aula Debate Mujeres del Grau (premi Entitat Cultural) i Teresa Ruiz Soler (premi Grau de la Cultura). Les guanyadores han estat escodes mitjançant la votació de les associacions membres de la federació i l’acte d’entrega oficial dels premis se celebrarà el pròxim 31 d’octubre a la Sala Opal.

“Celebrem que la federació haja pensat en aquestes dones que tant han fet i fan per omplir el Grau i tota la ciutat d’activitat cultural i per promoure l’educació en cultura i la mirada crítica a la realitat que ens envolta”, ha reconegut Ruiz. La regidora de Cultura també ha agraït la feina de la Federació de Col·lectius per la Cultura al Grau a l’hora d’enriquir l’agenda cultural de la ciutat.

Pel que fa als mèrits de les premiades, el Premi Grau de la Cultura ‘In memoriam’ reconeixerà a Josefina López Sanmartín la seua dedicació, treball i trajectòria política. La guardonada fou regidora pel Partit Comunista en l’Ajuntament de Castelló, elegida senadora per la província de Castelló a les eleccions generals de l’any 1986 i vocal de les Comissions d’Afers Exteriors, Indústria i Energia i del Defensor del Poble i dels Drets Humans.

D’altra banda, l’Aula Debate Mujeres del Grau ha aconseguit el Premi Grau de la Cultura ‘Entitat Cultural’ per la seua funció en el foment i divulgació de la cultura a través d’una perspectiva feminista i de gènere mitjançant cursos, exposicions, xerrades i debats.

Per últim, l’escriptora i directora de l’IES Peris i Segarra, Teresa Ruiz, recollirà el Premi Grau de la Cultura en reconeixement a la seua vida lligada sempre a l’ensenyament. Durant la seua vida professional també ha impartit nombroses conferències i ha liderat taules rodones sobre temes vinculats a l’educació.

En la proposició i elecció de les guardonades han participat conjuntament les entitats Associació Cultural La Barraca, Associació de Dolçainers i Tabaleters del Grau, Botafocs Ball de Dimonis, Coral Polifònica Sant Pere, Unió Musical del Grau i Grup de Danses Illes Columbretes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari