Castelló aposta per la inclusió a ritme de rock en l'inici de curs

Una versió de la cançó ‘Parla valencià’, interpretada per xiquets amb TEA, sonarà als col·legis de la ciutat

Castelló aposta per la inclusió a ritme de rock en l'inici de curs
06/09/2019 -

Els centres escolars de Castelló s’uniran per cantar per la inclusió i la promoció del valencià el pròxim dilluns, 9 de setembre, durant l’inici del curs escolar. Els responsables són els impulsors del projecte educatiu ‘TEA&Rock’, el qual ha donat com a resultat la gravació d’un disc cantat per xiquets amb TEA i els seus companys i companyes de classe.

Junts canten temes populars com ‘La xata Merenguera’ o ‘La lluna, la pruna’ o ‘Parla valencià’ (del cantautor Dani Miquel), escollida per a sonar en tots els centres escolars de la ciutat en el primer dia del curs. A més a més, els ‘cantants’ que han participat en aquest projecte han protagonitzat un videoclip que també serveix per «dóna visibilitat, reivindicar un espai en la societat i transgredir amb la música», com explica la coproductora, Yolanda Arnau.

En la presentació d’aquesta iniciativa han volgut estar també la Directora General d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, i la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, per a qui el treball realitzat en ‘TEA&Rock’ és «meravellós i il·lusionant». Ruiz ha destacat que aquest disc és una mostra que «amb la cultura, amb la música i, sobretot, amb el treball en equip, no hi ha barreres que no es puguen superar» i ha agraït la col·laboració dels centres que posarán la cançó a l’inici del curs.

Cal assenyalar que l’àlbum inclou el tema inèdit ‘La vida en blau’, una creació del productor del projecte, Juan Vives. «La música és una acció comunicativa que permet representar elements abstractes i subjectius, com poden ser les emocions, tan difícils de comprendre per a les persones amb TEA, i per això és una alternativa per aquelles persones que tenen dificultat en la utilització del llenguatge», ha assegurat el músic durant el llançament d’aquesta campanya que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Castelló i de la Conselleria de Cultura.

Per a la preparació tècnica dels xiquets participants, alguns dels quals han estat presents a l’acte de llançament del projecte, s’han implicat famílies, docents de set centres educatius i terapeutes a més dels companys i companyes de classe dels escolars. L’adaptació dels temes ha estat a càrrec del músic Rubén Gómez i la imatge gràfica ha sigut obra de la dissenyadora Verónica Fabregat.

Més informació

1 Comentari

  1. comunicación
    comunicación de setembre 09, 08:51

    Hola

    Buenos días,
    desde Síndrome de Down Castellón queremos ponernos en contacto con vosotros/as para poder añadiros a nuestra lista de distribución de notas de prensa para los medios de comunicación locales y provinciales.
    me puedes proporcionar una dirección de correo ?

    Muchas gracias
    javier julve

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari