La pluja posa en escac la Magdalena del retrobament

Ja s’han suspés actes tan significatius com la Cavalcada del Pregó, l’Encesa de Gaiates oficial o la Nit Màgica

La pluja posa en escac la Magdalena del retrobament

La pluja posa en escac la celebració de les festes de la Magdalena de Castelló que, dos anys després, es presentaven com unes festes del retrobament i de tornada als carrers. Des que van començar dissabte passat 19 de març, l’Ajuntament de Castelló ha hagut de suspendre diversos actes i podria seguir en aquesta tònica en vista de la previsió meteorològica.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu per a aquest dimarts entre un 40 i un 70% de probabilitats de pluja i fortes ràfegues de vent i situa la zona en alerta groga. Per aquest motiu, ahir mateix, el consistori va anunciar la suspensió de la Nit Màgica a càrrec de Xarxa Teatre, que estava prevista en dues zones de la ciutat amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

Aquestes previsions i l’alerta groga es mantenen per al dimecres 23 de març. Localment, podrien acumular-se uns 250 mm d’aigua en 72 hores amb entre un 40 i un 70% de probabilitats de pluja, la qual cosa podria posar en perill la Desfilada de Colles i Carros Engalanats, que estrena nou recorregut, així com la mascletà nocturna, com a principals actes de la jornada.

Aquesta alerta es retiraria el dijous, encara que es preveuen també pluges durant tot el dia, igual que el divendres. El dissabte i el diumenge, quan se celebra l’Ofrena a la Verge de Lledó o el tradicional Magdalena Vítol de comiat, esperen pluges encara que amb menor probabilitat.

Actes suspesos de la Magdalena 2022

En els primers dies de la volta de les festes de la Magdalena ja s’han suspés alguns dels actes més destacats, amb la possibilitat que puguen celebrar-se en una altra data segons l’evolució meteorològica.

Aquest dissabte, la Cavalcada del Pregó no va poder realitzar-se i el públic sol va poder gaudir del pregó des de l’Ajuntament de Castelló. El pregó infantil i la mascletà d’aquest dilluns tampoc han pogut celebrar-se per la pluja.

Ahir mateix, també va haver de suspendre’s la mascletà de les 14.00 hores i a les 20.00 hores l’Encesa de les gaiates oficial, encara que la previsió és que puguen celebrar-se en una altra data. També es va anunciar la suspensió de la Mostra Folklòrica prevista en Hort dels Corders i la XX Mostra de Música i Folklore Regional de la Plaça Santa Clara.

Hui tampoc se celebrarà la mascletà, la Nit Màgica i la pujada al Fadrí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari