Primer cas sospitós de pigota dels micos a Castelló

Es tractaria del primer cas de pigota dels micos a la Comunitat Valenciana

Primer cas sospitós de pigota dels micos a Castelló

Sanitat es troba en aquest moment investigant el primer cas sospitós de pigota dels micos a Castelló, concretament a Castelló de la Plana, amb un pacient que es troba a l’Hospital General de Castelló, segons ha informat la radiotelevisió pública valenciana, À Punt.

Aquesta sospita és la primera de la Comunitat Valenciana i es tracta d’un jove de 22 anys que va tornar de visitar el continent africà fa unes setmanes. À Punt ha detallat que presenta lesions vesiculars en la pell, però es troba en bon estat de salut i no presenta febre.

Aquest cas s’ha notificat a Salut Pública des de l’Hospital General de Castelló seguint amb el protocol que ha establit Sanitat per a identificar i tractar els casos de pigota dels micos, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En aquest moment, l’equip mèdic està pendent de l’analítica PCR per a confirmar si efectivament es tracta del virus o si ha de descartar-se. Si el resultat és positiu, serà el primer cas de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana.

30 casos positius en la Comunitat de Madrid

Aquest mateix matí, Enrique Ruiz Escudero, conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, ha informat que la regió es manté en 30 casos positius de pigota dels micos o pigota símica confirmada per PCR, mentre que els casos en estudi han augmentat fins als 45.

Ruiz ha assenyalat que les autoritats sanitàries es troben treballant per a localitzar al pacient zero per a rastrejar els contactes i trobar la traçabilitat. Es planteja com origen una festa privada celebrada a les Illes Canàries, encara que no es descarta que hi haguera algun altre origen del focus.

Espanya és el país amb més casos confirmats a Europa, amb aquests 30 casos positius en la Comunitat de Madrid, que podrien ascendir una vegada analitzades les proves de les 45 persones sospitoses de tindre el virus. A més, hi ha més de 50 pacients sospitosos en huit comunitats autònomes, entre les quals se suma hui la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari