El primer webinar del Pla General de Castelló desgrana el nou model sostenible de ciutat

El primer webinar del Pla General de Castelló desgrana el nou model sostenible de ciutat
14/01/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat hui el cicle de webinars informatius dedicats al Pla General, en una primera sessió en línia a la qual s’han connectat 150 de les 200 persones inscrites i durant la qual s’han desgranat els aspectes ambientals, socials i econòmics del nou ordenament urbanístic de la ciutat que es troba en exposició pública.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, han participat des del Menador en aquest primer webinar titulat El Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada, un nou urbanisme per a una nova ciutat, que ha sigut exposat pel Coordinador d’Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Habitatge, Sostenibilitat i Agricultura, Fernando Calduch; i per l’Arquitecta Cap de la Secció d’Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial i Directora del Pla General, Consuelo Leal.

“Estem fent els passos decisius perquè Castelló tinga aprovat enguany el Pla General que necessita. Un Pla General que defineix el Castelló dels pròxims 20 anys seguint criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica, concebent la ciutat com un conjunt que creix de manera sostenible i sostinguda en el temps, sense generar bosses d’especulació urbanística i aportant seguretat jurídica”, ha explicat l’alcaldessa. “Un Pla General que crearà noves oportunitats i serà tractor d’inversions que generen creixement econòmic i ocupació, que és el que més preocupa la ciutadania, i també a aquest equip de govern”, ha apuntat Marco.

“Ara, la ciutadania pot consultar els detalls del nou ordenament i tornar a participar en el disseny de la ciutat. No estàvem obligats legalment, però volíem que la ciutadania tinguera tota la informació, la màxima transparència i totes les oportunitats per a dissenyar conjuntament amb l’equip de govern aquest planejament urbanístic”, ha insistit.

“Arranquem el cicle de webinars informatius sobre el Pla General de Castelló per a continuar fent partícip del nou ordenament urbanístic a la ciutadania. Facilitem així una nova via de participació ciutadana i d’informació, i reforcem la transparència en aquest projecte de ciutat, mentre que es manté oberta la segona exposició al públic de tota la documentació”, ha apuntat el regidor d’Urbanisme. “Ens trobem ja en aqueixa recta final en la qual esperem comptar amb la participació de tota la ciutadania, després d’iniciar aquest procés maratonià en 2015 i continuar treballant en els últims mesos en les modificacions que ens va plantejar la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica (DATE) i en les al·legacions del pla detallat”, ha detallat López en la seua intervenció.

En la sessió s’han abordat aspectes generals i específics d’aquest nou planejament urbanístic cohesionador i generador d’oportunitats que garanteix la utilització racional del sòl i afavoreix els espais per al vianant. Així mateix, l’exposició ha abordat la superfície prevista de parc públic, que ascendeix a un total de 382.888 metres quadrats referits als parcs Almalafa, Marjal, Vaig moldre la Font, Senillar i Avinguda de la Mar.

A més, ha aportat una comparativa des del Pla General del 2000 i les seues posteriors modificacions, la qual ha llançat dades relatives a la classificació del sòl. En aquest sentit, el nou planejament proposat augmenta la superfície no urbanitzable protegida fins al 48%, mentre que en els anteriors era del 15%. La presentació també ha analitzat les zones de nou desenvolupament, que proposa 1.671.998 metres quadrats per a sòl residencial i 3.483.483 metres quadrats per a activitats econòmiques.

Aquesta proposta virtual està emmarcada en la segona fase d’exposició pública del Pla General, que està en marxa a l’efecte de consulta des del 5 de gener per a compartir les directrius del nou planejament afavorint la transparència i la participació ciutadana. El cicle de webinars continuarà el 19 de gener a les 18.00 hores amb El Pla d’Ordenació Detallada, la ciutat consolidada, mentre que l’última sessió es realitzarà el divendres 22 a la mateixa hora i estarà dedicada al Pla General Estructural i el Pla d’Ordenació Detallada, les urbanitzacions i sectors perifèrics, la Marjaleria. Les persones interessades poden inscriure’s a través de la pàgina web del Pla General, www.plageneralcastello.es.

Al marge, tota la documentació relativa al Pla General està disponible via telemàtica en www.plageneralcastello.es i de manera presencial en el Menador i en la Tinència d’Alcaldia del Grau, en horari de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores de dilluns a divendres; i de 10.00 a 13.00 hores els dissabtes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari