Professionals de les arts escèniques premien la Regidoria de Cultura pel suport al sector durant la crisi sanitària

Ruiz: “L’aposta decidida de les administracions públiques per mantenir la programació serà clau per a la continuïtat de moltes empreses i dels llocs de treball que generen”

Professionals de les arts escèniques premien la Regidoria de Cultura pel suport al sector durant la crisi sanitària
24/11/2020 -

AVETID (Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del Pais Valencià) ha fet pública la llista d’entitats, companyies i professionals guardonats amb els seus premis anuals, els quals es lliuraran el dilluns 30 de novembre al Teatre Talía de València. L’organisme ha volgut reconéixer el treball de la Regidoria de Cultura de Castelló, ja que «malgrat la situació actual i especialment per això, han conservat i reforçat el suport a la professió escènica, mantenint les programacions», com manifesten.

L’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, ha agraït el reconeixement i ha destacat que «l’autèntic premi és poder continuar gaudint de la cultura, dels espectacles en qualsevol format i que el sector i l’esperit creador continuen endavant per fer-nos gaudir, reflexionar, riure o emocionar-nos». Ruiz ha volgut fer extensiu el premi «a tot l’equip de l’àrea de Cultura que ha treballat intensament per a adaptar la programació a les mesures preventives i per trobar llocs i dates per a reprogramar els actes que vam haver de cancel·lar durant els primers mesos de l’estat d’alarma».

«Estem en un moment fonamental per als i les professionals de la cultura i l’aposta decidida de les administracions públiques per mantenir la programació serà clau per a la continuïtat de moltes empreses i dels llocs de treball que generen», ha assegurat la regidora de Cultura de Castelló.

Com han reconegut des d’AVETID, «la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha apostat aquest 2020 per donar suport màxim a les arts escèniques del País Valencià, destinant el 53% del seu pressupost de programació». «En un any difícil per al sector, s’ha posat el focus en les i els professionals, han donat valor al seu treball amb iniciatives ja consolidades en l’agenda de la capital i han alçat ponts interinstitucionals per a fomentar les arts escèniques a la ciutat», detalla el comunicat de l’entitat en què s’anuncia el palmarés.

La Mostra d’Arts Escèniques, el MUT!, el Nadal de Circ, Nadal al Raval, el Grau de Circ o el cicle Teatre a un Clic han estat protagonistes de la programació cultural de Castelló malgrat el context sociosanitari, motiu pel qual el consistori ha programat i ha incrementat els espais al carrer. Castelló també va ser el passat mes d’octubre l’epicentre del debat de la professió en el Congrés d’Arts Escèniques, I, per al 2021, a més de continuar amb la línia ascendent marcada aquest 2020, la Regidoria de Cultura preveu obrir una nova via de programació de teatre de sala, on professionals i companyies de Castelló i la Comunitat seran protagonistes.

Altres reconeixements a professionals i companyies

Els premis d’AVETID reuniran el pròxim dilluns a la gran majoria del sector, companyies, actors, directors, gestors… i nombrosos representants de les institucions públiques. Volen premiar tasques com les que realitzen Teatro Sistémico, donant eines d’expressió i apoderament a adolescents amb el risc d’exclusió o a víctimes de violència de gènere, i accions com ALERTA ROJA, que ha donat visibilitat a la preocupant situació que viu el sector de l’espectacle i els esdeveniments per a garantir la seua supervivència.

L’Associació també ha volgut destacar la labor de professionals de l’escena com Juanjo Llorens, un dels dissenyadors d’il·luminació més reconeguts de les arts escèniques nacionals i internacionals o a uns altres que des de l’àmbit de la comunicació fan un gran treball per a la promoció de l’escena valenciana com José Vicente Peiró.

Així mateix, AVETID també premiarà amb ‘AVETID d’Or en el seu 25 aniversari les trajectòries de les companyies Arden Produccions i Companyia de Teatre Micalet. Coincidint també amb l’aniversari, l’associació ha volgut guardonar a Russafa Escènica, que en 2020 ha complit 10 anys.

El Premi Estimat, anirà al recentment desaparegut Rafa Pla Albiach, professional que va convertir el Circ Gran Fele en una sòlida companyia de circ contemporani, mediterrani i vitalista. L’AVETID d’Honor el recollirà Rodolf Sirera per la seua compromesa trajectòria professional en la renovació del teatre valencià contemporani.

L’acte, dirigit per Julio Martí Zahonero, serà presentat per Alfred Picó i comptarà amb les intervencions de Los Navarro, Paloma Calderón i la companyia JM Gestió Teatral i en ell es donaran lliurament dels trofeus creats per l’artista valencià Jesús Martín “Chule”, símbol ja consolidat dels Premis AVETID.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari