Els emprenedors de l'UJI ja poden desenvolupar el seu projecte dins del programa UJI Emprèn OnSocial

Els emprenedors de l'UJI ja poden desenvolupar el seu projecte dins del programa UJI Emprèn OnSocial
07/10/2019 -

Els vicerectorats d’Alumnat i Compromís Social i d’Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I presenten la tercera edició del programa d’«UJI Emprén OnSocial», una iniciativa institucional que té com a objectiu promoure l’emprenedoria social, mediambiental i tecnològica entre la comunitat universitària.

El programa l’organitzen conjuntament la Càtedra INCREA i el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec) en col·laboració amb l’associació SECOT (Seniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica). En les anteriors edicions han participat més de trenta projectes i, com a resultat, antic alumnat de l’UJI ha creat dues start-ups que estan afrontant la seua fase de creixement a Espaitec.

Jesús Lancis, vicerector d’Investigació i Transferència, subratlla «la importància del programa com a eina de transmissió a la societat del coneixement generat al si de la universitat. Mitjançant la creació d’empreses, a partir dels reptes que té plantejats l’entorn socioeconòmic de la universitat, el talent de l’alumnat de l’UJI es canalitza cap a activitats que donen resposta a les necessitats de la societat».

Per la seua banda, Inmaculada Rodríguez, vicerectora d’Alumnat i Compromís Social considera que «en aquesta tercera edició l’UJI consolida la seua aposta per l’emprenedoria social i tecnològica. Aquest programa fa èmfasi en la consideració de l’emprenedoria com a instrument per la millora i la transformació de la societat en la qual vivim i valora el paper de l’alumnat en aquesta transformació».

Igual que en les anteriors edicions, el programa compta amb la col·laboració de professionals i empresaris, que són els que millor poden transmetre als participants el procés a seguir per a crear una empresa i que aquesta siga sostenible en el temps. Pel que fa a les novetats d’aquesta edició, cal destacar que el programa s’estructura en dues fases. En la primera, «Repta la teua idea» els emprenedors i emprenedores treballaran sobre els fonaments competitius de les seues iniciatives i construiran un model de negoci en el qual concretaran la proposta de valor i les principals característiques del seu avantatge competitiu. En la segona fase, «Preparació per a eixir al mercat» es definirà el marc necessari per a preparar la iniciativa empresarial de cara a entrar en el mercat i a dissenyar una empresa social sostenible en el temps. A més, en aquesta segona fase, la tasca de mentorització realitzada pels membres de SECOT es reforçarà amb la incorporació d’empresàries i professionals.

Les places per a participar en UJI Emprén On Social estan limitades a 25 i les persones seleccionades, a més de sessions formatives i de mentoria, podran accedir a una subvenció de 10.000 euros per a crear l’empresa.

Poden participar en el programa els membres de la comunitat universitària (alumnat actual de l’UJI o que haja finalitzat els seus estudis en els darrers cinc anys, personal docent i investigador i personal d’administració i serveis) que, de forma individual o per equips presenten una idea de negoci potencialment innovadora, que no estiga constituïda com a societat mercantil i que busque la solució d’un problema, bé identificat per l’equip, o bé que responga a un dels reptes plantejats a la web del programa. Convé remarcar que per a la selecció de projectes es consideraran factors com el grau d’innovació del projecte, el seu caràcter social i especialment, el compromís potencial de treball en el projecte per part de l’equip promotor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari