Els col·lectius i entitats de Castelló s'uneixen per a commemorar el 25N

Més de 30 activitats han sigut programades en homenatge al Dia de l’eliminació de la Violència contra les Dones

Els col·lectius i entitats de Castelló s'uneixen per a commemorar el 25N
21/11/2019 -

Dilluns que ve 25 de novembre se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere i, com no pot ser d’una altra manera, les diferents entitats, col·lectius i institucions de Castelló han preparat una sèrie d’actes per a commemorar-ho.

Va ser la regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, l’encarregada de presentar la programació i les activitats que s’han programat, no solament per al 25N, sinó durant tota la setmana. Al seu torn, l’edil ha lamentat que encara es continue havent de celebrar aquest dia. Ha recordat que en 2019 han sigut un total de 54 dones, tres d’elles menors assassinades, “estem parlant de 80.814 denúncies i de 19.792 ordres de protecció en el qual portem d’any. No es pot mirar cap a un altre costat”, ha expressat Ruiz.

Per la seua part la regidoria de Feminismes ha llançat una iniciativa sota el nom de “Mulla’t contra la violència masclista”, que finalitzarà demà divendres 22 de novembre amb una instal·lació artística al parc Ribalta.

A més, per primera vegada la Diputació de Castelló ha reforçat el seu compromís contra la violència contra les dones, incorporant-se a la Plataforma Ciutadana per la Igualtat de Castelló. A més de diferents col·lectius i entitats, diversos partits polítics, sindicats i organitzacions de caràcter social formen part d’aquesta plataforma.

Activitats per al 25N a Castelló

En primer lloc, els actes d’aquest 25N a Castelló començaran amb el lliurament de premis de l’IX Concurs de Redacció “Rocío, sempre en el teu cor: no més violència de gènere”. L’alumnat entre els 14 i els 18 anys de secundària i batxillerat de tota la província va poder participar amb els seus escrits en una única categoria. Aquest concurs es realitza amb la col·laboració d’Associació d’Ajuda a Familiars i Víctimes de Violència de Gènere “Rocío López Agredano (Afavir).

El mateix 25N, també s’il·luminarà de violeta l’edifici de la Diputació Provincial de Castelló. Així, fins al 29 d’aquest mes romandrà d’aquest color per a donar suport a les víctimes d’assassinats de violència de gènere.

La manifestació del 25N està prevista per al mateix dilluns a les 29 hores, que arrancarà de la plaça María Agustina i finalitzarà en la Plaça Major amb la lectura del manifest contra la violència masclista.

No obstant això, la Plataforma Ciutadana per la Igualtat, també ha preparat una manifestació per a divendres que ve 23 de novembre, que començarà al Parc Ribalta a les 18 hores.

Després del dilluns 25, hi ha alguns actes programats en aquesta línia, com és el cas de la representació teatral de “Com quedem?” del pròxim divendres 29. La companyia Teatre de Caixó representarà aquesta obra que reflexiona sobre l’autoconeixement i la capacitat crítica, a les 19 hores en la plaça de les Aules.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari