Col·lectius i institucions s'uneixen per a commemorar el 25-N amb activitats

Ruiz: “el movimiento feminista es imparable porque nos va vida en ello”

Col·lectius i institucions s'uneixen per a commemorar el 25-N amb activitats
19/11/2019 -

La regidora de Feminismes de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha presentat la programació i les activitats per al dia 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència de Gènere, amb més d’una trentena de propostes organitzades pels col·lectius i institucions que formen part de la Plataforma per la Igualtat. Representants d’aquests col·lectius i la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, han intervingut també en l’acte.

“Aquesta és una data que, malauradament, hem de seguir commemorant” ha lamentat la regidora. Per a la reivindicació del dia 25N, l’àrea de Feminismes ha llançat la campanya ‘Mulla’t contra la violència masclista’ una iniciativa en què s’han implicat més de 1.000 persones i que culminarà amb una instal·lació artística al part Ribalta el pròxim dia 22 de novembre. Núvols, gotes, pardals i paraigües de diversos colors estaran penjats al Passadís de les Arts generant una gran catifa de prop de 80 metres quadrats que s’elevarà diversos metres sobre el sòl.

“Volem acabar amb els micromasclismes, consciència sobre el mal que fan l’humor sexista, el xantatge emocional o el control que generen violència masclista i que poden desembocar en agressions psicològiques i físiques cap a les dones” ha explicat Ruiz.

L’edil també ha lamentat que “sentim veus que afirmen que la violència no té gènere, que el feminisme és un càncer i que enguany mateix han impedit que l’Ajuntament de Castelló aprove una declaració institucional contra l’erradicació de la violència masclista”. “Estem parlant de 51 dones i 3 menors assassinades en 2019; estem parlant de 80.814 denúncies i de 19.792 ordres de protecció en el que portem d’any. No es pot mirar cap a un altre costat “, ha recordat.

A més, per al dia 25 de novembre, a les 19.00 hores està convocada una gran manifestació que començarà a la plaça Maria Agustina i que finalitzarà amb la lectura d’un manifest a la plaça Major. La regidora ha volgut mostrar el seu agraïment “a les més de les 30 entitats de la ciutat que han participat en aquesta campanya, a totes les persones que s’unisquen per a ajudar-nos a difondre un missatge tan important”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari