Castelló de La Plana celebra el seu 768é Aniversari aquest cap de setmana

La primera edil ja ha anunciat la programació que l’espera a la ciutat del 6 al 8 de setembre

Castelló de La Plana celebra el seu 768é Aniversari aquest cap de setmana
05/09/2019 -

Divendres que ve 6 de setembre començaran els actes que commemoraran a Castelló el 768é Aniversari de la signatura de la Carta Pobla, entregada per Jaume I, i que va donar lloc a la fundació de la ciutat de la Plana.

Amparo Marco, l’alcaldessa de la ciutat, va presentar dimecres passat el variat programa d’activitats, al costat de Pilar Escuder, la regidora de Festes. La primera edil va afegir la importància d’aquesta celebració, que per als castellonencs és una ocasió per a “reivindicar el nostre amor per aquesta terra i el nostre orgull de genealogia”. Entre els actes més importants que tindran lloc del 6 al 8 de setembre, cal destacar la celebració de 40 Aniversari de la constitució de l’Ajuntament democràtic a Castelló.

L‘homenatge als Ajuntaments Democràtics tindrà lloc el dissabte, dia 7 a partir de les 11.30 hores en el Saló de Plens, en el qual s’ha convocat a tots els alcaldes i alcaldesses de Castelló de la Plana durant els últims 40 anys. Els alcaldes que participaran en l’acte, a més de l’actual edil Amparo Marco, seran Antonio Tirado, Daniel Gozalbo, José Luis Gimeno, Alberto Fabra i Alfonso Bataller.

Programació del 768é Aniversari de la ciutat de Castelló de la Plana

Divendres 6

Com va anunciar Marco, els actes començaran el divendres a partir de les 17 hores, amb l’inici de les activitats de Recreació Històrica que es duran a terme durant els tres dies enfront de la Plaça de Bous. A les 18h, en la mateixa localització tindrà lloc la desfilada inaugural de l’Aniversari, amb animació de l’època medieval.

Un altre dels esdeveniments més esperats, serà l’espai “Descobreix el Japó a través del te“, que s’obrirà al públic el divendres a partir de les 19 hores en la Plaça Santa Clara. Serà un espai gastronòmic que retrà homenatge a la germanor que té la ciutat de Castelló amb Ube, al Japó.

Per a finalitzar els actes del divendres, a les 23 hores es podrà gaudir del concert en la Plaça Major d’Alejo Stivel (la veu de Tequila), acompanyat per Five Cover Band com a grup teloner.

Dissabte 7

El dissabte, l’esdeveniment més destacat serà l’Acte Institucional en homenatge als 40 anys d’Ajuntaments Democràtics, a l’Ajuntament. A partir de les 11.30, els sis últims alcaldes de la localitat seran reconeguts per la seua labor d’impuls a Castelló de la Plana.

Però això no serà tot, perquè a les 13 hores en la Plaça Cardona Vives es podrà veure la Mascletà commemorativa de l’aniversari de la fundació de la ciutat.

A la vesprada, a les 18.30, la Desfilada dels Cavallers de la Conquesta recorrerà els carrers des de la Plaça Major, pel carrer Josep García, carrer Enmig, la Porta del Sol, carrer Ruiz Zorrilla, avinguda Rei En Jaume i carrer Sant Vicent fins a acabar en la Plaça de Bous.

Per a acabar el dia, ningú voldrà perdre’s les microescenes històriques que seran representades a partir de les 20.30 hores en diferents punts de la ciutat: “Alfons II primer rei del Terme de Kadrell”, en la Plaça Tetuan; “El laude dels tres bisbes”, a la Porta de la Cocatedral de Santa María i “La carta d’assentament” que finalitzarà a la Porta del Sol.

Diumenge 8

La festa per l’Aniversari arribarà a la seua final el diumenge, amb actes com la visita guiada a Castelló Medieval, a partir de les 11 hores i amb eixida en la Plaça Clavé.

A la vesprada, cal destacar l’Homenatge dels Cavallers Templers, que es durà a terme en el monument de Jaume I a les 18 hores, que seguirà amb una desfilada fins a la Plaça de Bous. Allí, a les 19 hores es donarà per conclòs l’aniversari amb un impressionant espectacle de Justes Medievals.

Font: CastellonTurismo.com

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari