Castelló commemora el 8M amb un missatge d'unitat: "Per mi i per totes les meues companyes"

Les accions reivindicatives i educadores preparades pel Servei d’Igualtat conviuen amb una àmplia programació cultural

Castelló commemora el 8M amb un missatge d'unitat: "Per mi i per totes les meues companyes"
02/03/2020 -

“Per mi i per totes les meues companyes” és el missatge de la campanya llançada per l’Ajuntament de Castelló per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i que omplirà el mes de març amb vora una trentena d’activitats cultural i lúdiques, però també reivindicatives i educadores. La imatge d’unes mans femenines que simbolitza aquesta sororitat recorrerà la ciutat gràcies a la seua inserció en cinc línies d’autobusos urbans.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, i la coordinadora del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO), Reyes Santamaría, han presentat aquest matí una iniciativa que busca “reivindicar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones perquè xacres com la pobresa afecten significativament més les dones”.

«No volem continuar sent invisibles i, només des de la sororitat i des de la conscienciació social podem saltar les barreres que ens impedeixen arribar a la igualtat real”, ha assegurat la regidora. Per a fer arribar a tota la ciutat el missatge de conscienciació, la campanya inclou la distribució de 22.500 punts de llibre entre l’alumnat de secundària i batxillerat, les biblioteques i les sales de lectura de la ciutat, així com les llibreries.

Precisament el reconeixement a Reyes Santamaría obrirà la programació d’actes, amb el lliurament del Premi Olimpia i la celebració d’un actes institucional el pròxim divendres, 6 de març.

Per al dissabte 7 de març, i organitzat per la regidoria de Cultura que també lidera Ruiz, el cicle ‘DONA’M, Arts en Femení’ portarà a Castelló teatre en xicotet format, cirt i músca fets per dones per a tota classe de públic. En concret seran un total de set espectacles en què la ciutadania podrà gaudir d’actuacions musicals, teatrals i circenses, entre d’altres, en dues ubicacions emblemàtiques de la ciutat com la plaça Major, Quatre Cantons i la plaça Hort dels Corders, entre 11.00 i les 20.00 hores.

L’altra cita important de la setmana serà diumenge, a les 11.00, al parc Ribalta, des d’on eixirà la XVI Cursa de les Dones i en la qual es reuniran milers de corredores. El mateix dia, el Planetari realitzarà el taller ‘Mujeres Astrónomas’, en què parlaran sobre Annie Jump Cannon, inventora d’un sistema de classificació de les estreles.

Dilluns 9 de març a les 18.30 hores se celebrarà al Conservatori Professional Mestre Tàrrega el Concert en commemoració del Dia de la Dona. L’alumnat del centre interpretarà obres compositores creades entre l’època del barroc fins a l’actualitat. En paral·lel, i emmarcat en el mateix acte, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló col·laborarà amb la realització d’una exposició de retrats de dones de tots els àmbits culturals i socials.

Com a proposta educativa, el SIO projectarà la pel·lícula ‘Las hijas de Cynisca’, conposterior col·loqui i taula rodona. El llargmetratge documental, dirigit per Beatriz Carretero, tracta sobre la desigualtat de gènere al món de l’esport mitjançant entrevistes amb 13 dones. Serà el pròxim 12 de març, a partir de les 19.00 al Menador i, posteriorment, l’alumnat de 3er i 4t d’ESO també visionarà la cinta al teatre del Raval amb una posterior xarrada de la directora,

La programació impulsada per les àrees de Feminismes i Cultura s’allargarà durant tot el mes de març i sumarà les aportacions d’entitats com l’UJI, el Patronat d’Esports i l’Institut Valencià de Cultura i l’associació Adona’t, entre d’altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari