L'Auditori i Palau de Congressos de Castelló estrena temporada

Els concerts seran protagonistes en l’Auditori aquest final del 2019, però també hi haurà programació teatral

Fuente: ivc.gva.es

L'Auditori i Palau de Congressos de Castelló estrena temporada
10/10/2019 -

L’Auditori i Palau de Congressos de Castelló ja ho té tot llest per a començar la seua nova temporada en gran. Amb espectacles i actuacions de diferents gèneres i per a totes les edats, aquest espai gestionat per la Generalitat Valenciana va nàixer amb la intenció de dinamitzar l’oferta cultural de Castelló.

L’edifici, inaugurat com a auditori en 2004, es troba en l’avinguda Lledó número 50, situat enfront del Jardí dels Tarongers, el pulmó de la ciutat i un emplaçament ideal per a un espai que acull esdeveniments culturals de tota mena. La sala principal disposa de capacitat per a 1.200 persones, però també compta amb una sala de cambra, d’exposicions i amplis espais polivalents per a realitzar diferents esdeveniments.

Harmonia del Parnàs (ivc.gva.es)

Per al final del 2019, l’Auditori compta amb una programació extensa, incloent-hi festivals, teatre i molta música; així com un cicle d’actuacions destinades a un públic familiar que s’estendrà fins a l’estiu de 2020.

Tota la programació de l’Auditori i Palau de Congressos

Programació Octubre 2019

A partir del pròxim cap de setmana, la programació arranca fort amb espectacles musicals de tot el món. El 14 d’octubre, serà el torn d’Harmonia del Parnàs, interpretant òpera i sarsuela, la música escènica del segle XVIII. Els dies 17 i 18, es podrà gaudir de Sakapatú , amb un espectacle gratuït de música andina. La programació seguirà el 18 d’octubre amb “Aleatori“, un concert de jazz per Yei Yi & Co.

El 19 d’octubre es podrà assistir a l’exclusiu concert de la Banda Municipal de Castelló, amb entrada gratuïta. Serà a les 19.30, sota la direcció de Marcel Ortega i Martí.

El dia 25 serà el primer concert de l’Orquestra Simfònica de Castelló, amb “Els sons Oblidats”, que mescla instruments antics amb l’orquestra moderna, trets del context per al qual van ser concebuts. Els preus per a aquest espectacle estan entre els 18 i els 8 €.

També el divendres 25 serà l’actuació de la banda de percussió ibèrica Coetus, que celebra l’eixida del seu tercer disc “De banda a banda”. 18 músics sobre l’escenari sorprendran el públic amb ritmes tradicionals, fent-los tornar als seus orígens culturals i musicals.

Finalment, octubre tancarà el dia 26 amb l’actuació de Rodrigo Leão, que presenta el seu últim projecte mesclant la música clàssica, contemporània i electrònica. Aquest espectacle de músiques del món, compta a més amb un important component audiovisual.

Programació de Novembre

Al novembre, a més de continuar amb les actuacions musicals de tota mena, arrancarà el cicle d’activitats familiars, amb esdeveniments també en el Teatre Principal i en el Museu de Belles arts.

El dia 3 de novembre serà el torn de “El meu primer Vivaldi de Llaura Malikian“, un espectacle amb l’objectiu d’acostar la música clàssica als més xicotets, fent una passejada per les diferents estacions i amb la paraula per a millor comprensió. Les entrades són tan sols 4 €, i acumulant 5 entrades de qualsevol espectacle dins d’aquest cicle familiar, aconseguiràs una de regal. També el dia 17 tindrem un espectacle infantil, amb “Desconcherantes“.

Dels dies 7 al 10 de novembre, en l’Auditori se celebrarà el Festival Trovam, la setena edició de la Fira Valenciana de la Música. Seran quatre dies de trobada de la indústria de la música, amb debats, showcases, jornades professionals i, per descomptat, concerts. Actuaran artistes de la talla de Lleó Benavente, El Diluvi, La Plata, Lisabö, Pau Alabajos amb la Banda Municipal… i molts més.

A continuació, seguiran els concerts amb Mind2Mode el dia 23. Es tracta d’una banda internacional que rendeix tribut a Depeche Mode, U2 i Simple Minds, interpretant els seus majors èxits en un sol xou.

Per part seua, els dies 13 i 24 de novembre, es repetiran els concerts gratuïts de la Banda Municipal de Castelló. En aquest cas, el concert del dia 13 serà a les 19.30 hores, i el del diumenge 24 a les 11.30 del matí.

Programació desembre 2019

Al desembre, la programació musical tindrà també un gran protagonisme, no solament amb concerts, sinó també amb festivals.

Començant l’1 de desembre, serà el concert de Depedro , amb la seua música amb influències estètiques i culturals de Llatinoamèrica, Àfrica, el Mediterrani i els Estats Units, entre altres. En el seu nou disc, “Tot eixirà bé”, compta amb la col·laboració d’artistes com a Vetusta Morla, Coque Malla o Izal.

Lina Tur Bonet arribarà els dies 15 i 16 l’Auditori amb dos concerts diferents. El primer, “Els Viatges de Gulliver“, estarà dirigit a un públic infantil, entre els 5 i 12 anys. Es tracta d’una aposta diferent, amb caràcter lúdic que crea una atmosfera únic per a gaudir d’aquest viatge musical. Al dia sempre, Lina tornarà amb MUSIca ALcheMIca, un concert de música clàssica.

El dia 20 serà el torn del concert exclusiu de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, al costat del cor de la Generalitat Valenciana. Es podrà gaudir de “Ein Deutsches Requiem”, de Johannes Brahms sota la direcció de James Gaffigan, de Nova York.

El VI Festival Internacional de Música de Cambra se celebrarà el dia 21 de desembre de 2019. Amb entrada gratuïta, es podrà veure les interpretacions d’artistes d’Europa i els Estats Units amb destacades projeccions musicals.

L’any finalitzarà amb dos concerts: el dia 22 amb el concert gratuït de la Banda Municipal de Castelló. Finalment, el 28 de desembre serà el concert de l’Orquestra Simfònica de Castelló, a partir de les 19.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari