L'UJI commemora amb diverses activitats el Dia Internacional de la Dona

La Universitat Jaume I commemorarà la celebració del Dia Internacional de la Dona amb una sèrie d’activitats que es desenvoluparan del 3 al 27 de març

L'UJI commemora amb diverses activitats el Dia Internacional de la Dona
03/03/2020 -

La Universitat Jaume I commemorarà la celebració del Dia Internacional de la Dona amb una sèrie d’activitats que es desenvoluparan del 3 al 27 de març de 2020. El Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat, la Unitat d’Igualtat, l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano i la Fundació Isonomia són algunes de les entitats que han col·laborat en l’organització d’activitats durant aquesta setmana, juntament amb altres com la secció sindical de CCOO a la Universitat.

La commemoració s’inicia dimarts 3 de març a les 10.30 hores a la sala de graus Germà Colon de la Facultat de Ciències Humanes i Socials amb la intervenció de la rectora de la universitat pública de Castelló, Eva Alcón. A les 11 hores, al mateix lloc, la filòsofa i escriptora Rosa María Rodríguez Magda impartirà la conferència «Los excesos del género y las trampas de la diversidad» dins del cicle FeminisMES.

A les 12 hores la secció sindical de CCOO a l’UJI inaugura l’exposició «Dones, sindicalistes i feministes (CCOO PV)». La mostra podrà ser visitada fins al dia 27 de març al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials. Promoguda per la Fundació d’Estudis i Iniciatives Laborals (FEIS) de Comissions Obreres, visibilitza l’activitat de les dones al sindicat des de l’any 1979 en les lluites per la igualtat en el salari i la dignitat en l’ocupació. Posteriorment a la inauguració es projectarà el documental «Mamá ha trabajado».

A les 19 hores, a la Llibreria Argot de Castelló de la Plana, es presentarà el llibre El feminismo en 35 hashtags de Sonia Reverter i Maria Medina-Vicent, investigadores de l’IUEFG i professores del Departament de Filosofia i Sociologia de l’UJI. Divendres 6 de març, la rectora Eva Alcón serà una de les convidades en el programa especial que Onda Cero Castelló emetrà en directe, entre les 12.30 i les 13.30 hores des del Menador espai cultural, amb motiu del Dia Internacional de la Dona.
Per últim, la Fundació Isonomia i l’Institut Universitari d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano han previst diverses accions en xarxes socials per al diumenge 8 de març per a recordar la importància de la commemoració d’aquest dia i des de la Unitat de Cultura Científica.

La UCC+i publica nous termes de vocabulari científic vinculats al feminisme

A més a més, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Servei de Comunicació i Publicacions, amb el suport del Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat, ha ampliat el projecte de Vocabulari científic de divulgació audiovisual amb conceptes vinculats amb el feminisme. Les definicions han sigut aportades per investigadores i profesores de l’UJI i es publicaran mitjançant les xarxes socials a partir del dia 8. Els nous termes seran: masclisme, violència de gènere, sororitat, androcentrisme, patriarcat i sexisme.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari