Benicàssim celebra les seues festes patronals a partir del 20 de setembre

Les festes de la localitat en honor a Sant Tomás de Villanueva celebren l’arribada de la tardor i acomiaden als turistes de l’estiu

Benicàssim celebra les seues festes patronals a partir del 20 de setembre
16/09/2019 -

A partir del pròxim 20 de setembre, Benicàssim es vist de gala per a celebrar les seues festes patronals, en honor a Sant Tomás de Villanueva. A més de les festivitats dedicades a sant Antoni Abat i Santa Àgueda al gener, a l’inici de la tardor tenen lloc aquestes festes en honor al patró del municipi.

Al regidor de Festes a Benicàssim, Arturo Martí, ja va fer pública la programació que esperaria a la ciutadania i visitants que vulguen gaudir d’aquestes festes patronals, del 20 al 29 de setembre de 2019. Enguany, el programa estarà ple d’actes religiosos com la mira i les processons en honor a Sant Tomás, a més d’exhibicions taurines, concerts, fires, balls, menjars i molt més…

Ara com ara, aquesta mateixa demà s’ha iniciat el muntatge del recinte firal perquè el divendres estiga tot a punt. Es muntaran nou casetes en el recinte firal i, des d’ara fins a la finalització després dels 10 dies de festa, l’estacionament de vehicles estarà prohibit en la zona.

Programació Festes de Benicàssim 2019

El tret d’eixida serà aquest mateix divendres, 20 de setembre, amb la proclamació de les reines i la seua cort d’honor, a les 21 hores. En enguany, la reina infantil serà Marina Pauner, i la seua cort composta per Irene Andrés Folch, Júlia Tafalla Recuero, Elena Barbeito Gómez, Natalia Rodríguez, Mara Marqués Fuentes, Andrea Nebot Pallarés i Paula Bellido Fernández.

Per al dissabte 21, els carrers de Benicàssim s’ompliran de música amb l’actuació de les agrupacions locals: Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim, i Agrupació Folkòrica el Cremaller. Els concerts tindran lloc en la plaça de les Corts Valencianes a partir de les 22.30 hores.

Entre de les novetats més esperades en aquestes festes 2019, es troba la primera edició del concurs de Preparació del Millor Gin-Tonic, que tindrà lloc el dilluns 23. També se celebrarà per primera vegada la Fira de la EducAcción, el dimecres 25 a les 15 hores. Aquesta fira portarà a la plaça Constitució infinitat de tallers i jocs, a més d’informar sobre les activitats disponibles perquè els xiquets i xiquetes de la localitat s’apunten com a extraescolars.

El dijous 26 les festes patronals portaran una altra novetat amb la primera edició del Festival de Swing Solidari. Aquest festival comptarà amb la col·laboració de Castelló Balla i l’estel·lar actuació de la Big band Saxideria. Per part seua, el ball de disfresses i l’espectacle del Gran Prix tindran lloc el divendres 27, al costat del menjar de germanor.

El dia especial per a les penyes serà el dissabte 28, en el qual tindrà lloc una altra gran novetat, la primera carrera d’Autos Bojos. Els automòbils fabricats de manera artesanal i sense motor pels mateixos participants, recorreran els carrers de la Corda, Mossén Oliver, i acabaran en la Parròquia de Sant Tomás.

Com sempre, les festes s’acomiadaran amb espectacles pirotècnics, el diumenge 29 de setembre. La celebració de Sant Tomás de Villanueva s’acomiadarà fins a l’any que ve amb el famós Correfocs, que acabarà a la Torre Sant Vicent per a donar pas al castell de focs arran de mar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari