Una programació carregada de festa per a la Magdalena 2019

El 75 aniversari de la Gran Festa de Castelló estarà plagat de concerts, tradicions i molta pólvora

Una programació carregada de festa per a la Magdalena 2019
05/03/2019 -

Castelló es vist de festa una vegada més del 23 al 31 de març amb la Magdalena 2019, en la qual es viuran nou dies de festa, concerts, ofrenes, gastronomia i espectacles pirotècnics. Enguany se celebra el 75 aniversari de les festes amb el lema “la llum de la festa“, en el cartell triat per concurs de Juan Carlos Francismo Mateu.

La gran festa de Castelló de la Plana commemora els orígens de la ciutat, datant del segle XV, amb actes com la cavalcada del Pregó o la processó nocturna del Retorn, amb la desfilada de les “Gaiatas“, l’element que articula la festa. Declarades d’Interés Turístic Internacional, la programació per a la Magdalena 2019 ja ha sigut anunciada.

Programació Magdalena 2019

Cartell Magdalena 2019 per Juan Carlos Francismo Mateu

 • La festa començara el dissabte 23 a les 12 h amb el tret de tantes carcasses commemoratives com anys complisquen les festes, que seran 75 en aquest cas, des de l’auge i el reconeixement de la Magdalena com la festa més gran de Castelló. A continuació, començarà la primera mascletà, per la pirotècnia Peñarroja, guanyadora del Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló de l’any passat.
  Una de les principals novetats d’enguany, és que es recuperarà el model piromusical, amb prop de 20 espectacles durant els 9 dies, amb un total de 3.500 quilos de pólvora.
  La mateixa vesprada, a les 18 h s’inicia la “Cavalcada del Pregó“, una manifestació popular amb mitologia, història, costums i folklore de Castelló, en la qual estan convidats ciutadans i visitants.
 • El diumenge 24, milers de persones acudiran a l’ermita de Santa María Magdalena, en l’emotiva “Romeria de les Canyes”. A la nit, tornen a la ciutat precedits pels carros que acudeixen al romiatge, al costat de xicotetes “gaiatas” tradicionals, Cavallers i les autoritats fins la Plaça Major.
 • El dilluns 25 començarà el concurs de Mascletades, fins al final de les festes el 31. La primera mascletà, elegida per sorteig, estarà a càrrec de Fuegos Artificiales del Mediterráneo. També tindrà lloc la desfilada de carros engalanats i la cavalcada infantil.
 • El dimarts 26 serà el torn de la pirotècnia Turis en el concurs de Mascletades, i a les 23 h serà la tradicional “Nit Màgica”, amb el seu espectable de correfocs, a càrrec de Xarxa Teatre.
 • El dimecres 27 la pirotècnia Pibierzo serà l’encarregada de la mascletà. A la nit, començarà el cicle de concerts amb Café Quijano en el recinte de concerts a les 23 h.
 • El dijous 28, junt amb la mascletà de la pirotècnia Hermanos Sirvent d’Alacant, a la nit serà el torn del concert del grup Efecto Pasillo.
 • El divendres 29 es dispararà la quinta mascletà a càrrec de la pirotècnia Zaragozana. A partir de les 22 h en la Plaça Mallorca, la Colla Bufanuvols, juntament amb el Barco Ochentero reuneixen diversos grupos i cantants dels anys 80, com Seguridad Social, la Banda del Capitán Inhumano o Los Simples. La mateixa nit se celebraran dos concerts més: Nancys Rubias a les 23 h en el recinte de concerts, i Bertín Osborne a la mateixa hora en la Plaça Major.
 • El dissabte 30 la festa comença a arribar al final, amb la mascletà de la pirotècnica Hermanos Ferrández, tancant el concurs. L’últim dissabte és la celebració de l’ofrena de flors a la Verge de Lledó, la patrona de la ciutat, en la qual es crea un tapís floral amb les ofrenes.
  A la nit en el recinte de concerts, actuarà Macaco.
 • El diumenge 31 serà la gran final amb el disparament de la mascletà a càrrec de la coneguda pirotècnia Caballer FX; i la traca final de festes per la pirotècnia Martí. L’últim diumenge, en finalitzar la traca, és la Magdalena Vítol!, on les reines de les festes criden des del balcó de l’Ajuntament “Magdalena”, i el públic a la Plaça Major respon “Vítol”, posant el punt final a les celebracions.

Més actes i festes seran anunciades en els pròxims dies; la programació completa d’aquestes festes es podrà consultar en la pàgina web oficial de la Magdalena (https://www.fiestasdelamagdalena.com/), o a través d’una nova aplicació mòbil: MAG19, disponible en Google Play i l’App Store.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari